EXPO-l saab näha Eesti teaduse panust suurprobleemide lahendamisse

PM Haridusportaal
Copy
Anu Noorma.
Anu Noorma. Foto: Reti Kokk/Retifotod.ee

Eesti Teadusagentuur (ETAg) korraldab kolmapäeval Araabia Ühendemiraatides Dubais toimuval EXPO maailmanäitusel ülikoolide päeva ning näitab Eesti teaduse rahvusvahelise turunduse programmi Research in Estonia toel, kuidas Eesti teadus saab panustada globaalsete probleemide lahendamisse.

President Kersti Kaljulaid, ETAg-i juhatuse esimees Anu Noorma, hariduse erisaadik Birgit Lao ning 11 Eesti tippteadlast annavad ülevaate personaalmeditsiini, targa linna, hariduse ja ringmajanduse valdkondadest. Ühiselt otsitakse teaduse ja ettevõtluse koostöökohti.

Anu Noorma rõhutas otsesuhtluse olulisust Eesti saavutuste tutvustamisel ja õigete koostööpartnerite leidmisel. «Eesti teadus on sel nädalal Dubai maailmanäitusel äärmiselt kõrgel tasemel esindatud. Lisaks meie tippteadlastele on Dubais haridus- ja teadusminister Liina Kersna, ülikoolide rektorid ja prorektorid. Delegatsioonil on olnud kohtumisi ülikoolides, tehnoloogiakeskustes, teadusparkides ja haridusasutustes,» ütles Noorma.

Edasiseks on kokku lepitud kohtumine Eesti Geenivaramu ja AÜE riikliku genoomiprojekti vahel. Noorma lisas, et uusi võimalusi pakub ka tänane ülikoolide päev.

Maailmanäitus ja maailma suurim ärimess EXPO 2020 Dubai algas 1. oktoobril ja jääb avatuks 2022. aasta märtsi lõpuni. EXPO-l tutvustab oma saavutusi enam kui 190 riiki ning näitusele oodatakse 25 miljonit külastajat.

Eesti paviljonis tutvustatakse ühiskonna paremaks toimimiseks mõeldud digilahendusi ning erilist tähelepanu pööratakse haridusele, teadusele, innovatsioonile ja haridustehnoloogiale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles