Gümnasistidel avaneb võimalus õppida rahatarkust

PM Haridusportaal
Copy
Rahatarkuse kursuse õpetajad Mart Vainu ja Kristofer Vähi
Rahatarkuse kursuse õpetajad Mart Vainu ja Kristofer Vähi Foto: Edumus

Eesti esimene täielikult distantsõppel põhinev valikainete kool Edumus School alustas vastuvõttu jaanuaris algavatele kursustele, pakkudes gümnasistidele võimalust õppida finantsmaailma praktikutelt nii majandusõpetust, rahatarkust kui ka ringmajandust.

Edumus School pakub gümnaasiumiõpilastele distantsõppes praktilisi valikainete kursuseid, mida annavad õpetajate asemel sellel alal tegutsevad professionaalid ning mille saab kokkuleppel kooliga hindena arvestatud. Finantsmaailmas tegutsevatelt spetsialistidelt saab valikainete koolis õppida nii majandusõpetust, rahatarkust kui ka inglise keeles ringmajandust.

«Rahaasjadega hakkama saamiseks on oluline rääkida juba koolis rohkem investeerimisest, laenudest ja eelarvest. Finantskirjaoskuse e-valikainet on läbinud juba 1500 noort ning tänu koostööle Edumusega jõuavad hädavajalikud teadmised veel rohkemate noorteni,» lausus rahatarkuse kursuse autor Mart Vainu.

Edumuse valikainete kooli saavad õpilased end kirja panna kodulehel school.edumus.ee kuni detsembri lõpuni. Kursused kestavad jaanuarist maini.

Valikus on veel üle 15 aine nagu arhitektuur, rakendusbioloogia, reklaam sotsiaalmeedias, mängude disain, programmeerimine, rahvusvaheline projektijuhtimine ja väitlus.

«Nüüd saab iga noor nii väikeses maakohas kui Tallinna kesklinnas valida hoopis enamate valikainete seast kui nende kool üksi saaks pakkuda. Lisaks üle-eestilistele gruppidele plaanime tulevikus juurde ka rahvusvahelisi kursuseid, näiteks raketiteaduse õppimiseks koostöös ukrainlastega,» ütles haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi.

Edumus toob 21. sajandi oskusi koolidesse nii Eestis kui ka Ukrainas. Haridusvaldkonna idufirma kaasas kevadel investoritelt 180 000 eurot platvormi edasiarendamiseks, laienemiseks Eestis ning tegevuse alustamiseks välisriikides.

Lisaks soomlastest investoritele Peter Vesterbackale ja Kustaa Valtonenile kuuluvad Edumuse rahastajate hulka näiteks Martin Henk ja Märt Aro. Edumuse 2021/22. õppeaasta partnerid on Eesti Energia ja LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles