Tudengid otsivad lahendusi Ida-Viru keskhaigla süsteemide arendamiseks

BNS
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž.
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž. Foto: Meelis Meilbaum

Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži tudengid otsivad lahendusi Ida-Viru keskhaigla süsteemide täiendamiseks.

Virumaa kolledži IT ning masinaehituse tudengid pakuvad meeskonnapraktika raames lahendusi kahele SA Ida-Viru Keskhaigla pakutud teemale: temperatuuri jälgimissüsteemi arendamine ning kollimaatori modelleerimine, kalibreerimine ja koostamine.

Hambaröntgenis kasutatavat optikasüsteemi ehk kollimaatorit kasutatakse paralleelsete kiirte kimbu saamiseks. Seadme detaili ehitamise meeskond on juba valmistamas prototüüpi ning kavandab kolledži laborites valmistada kollimaator valutehnoloogia abil. Teise meeskonna eesmärk on temperatuurijälgimise süsteemi kaardistamine, probleemide kirjeldamine ning võimalike lahenduste pakkumine Ida-Viru keskhaigla IT- teenistusele.

Mõlemad teemad kerkisid esile septembris kolledžis läbi viidud «Meeskonnatöö praktika juhendajate koolituse» raames. Rakenduskõrgharidusõppe tudengid tutvustavad haigla esindajatele oma lahendusi tuleva aasta veebruaris.

Virumaa kolledži programmijuhi Veroonika Shirokova sõnul võimaldab probleemipõhises meeskonnapraktikas reaalsete ülesannete lahendamine rakendada üliõpilastel kõiki olemasolevaid teadmisi ja oskusi ning õppida juurde uusi. «Lisaks arendab see meeskonnatöö, ettevõtlusalaseid, juhtimis-, eneseväljendus- ja esinemisoskusi ning enesereflektsiooni. Erinevate erialade tudengite kaasamisel on võimalik rakendada erialadevahelist koostööd,» lisas programmijuht.

«Kui õppurid saavad lahendada päriselu probleeme, siis on nad motiveeritumad õppetöös ja tulevikus konkurentsivõimelisemad tööjõuturul. Ettevõtete esindajad on korduvalt rõhutanud, et lisaks erialastele teadmistele ootavad nad ülikooli lõpetajatelt tugevamaid, sh raskesti mõõdetavaid oskusi, nagu äri- ja tarbijateadlikkus, loov mõtlemine, probleemide lahendamine,» rõhutas koostöövajadust ettevõtetega kolledži direktor Mare Roosileht.

Sel aastal alustas Tallinna Tehnikaülikoolis tegevust «EDU projekt tööturu vajadustele vastavate ning kõrgharidust toetavate meeskonnapraktika koostöövormide piloteerimine ja jagamine». 2022. aasta suveni kestva projekti eesmärk on koostöös tööandjatega välja töötada ja katsetada üliõpilaste probleemipõhist meeskonnapraktikat ning juurutada erinevaid koostöövorme, sh õppejõudude stažeerimist, koolitada ettevõtete ja ülikooli praktikajuhendajaid, et valmistada neid paremini ette mitmesuguste meeskonnapraktikate läbiviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles