Räpina aianduskooli õpilaskodu kaunistamiseks otsitakse konkursiga kunstiteoseid

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Ühe taiese tulevane asukoht.
Ühe taiese tulevane asukoht. Foto: Erakogu

Kunstikonkursi eesmärk on leida parimad kunstiteose ideelahendused rekonstrueeritava õpilaskodu seintele. Konkursi kuulutas välja Riigi Kinnisvara koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Loodavad taiesed lähevad Räpina aianduskooli õpilaskodu köögi- ja söögialade kolmele seinale. Otsitavad ideelahendused võiksid sobituda õpilaskodu interjööri ja olla positiivseks ning meeleolukaks tervituseks. Lisaks võiks taiesed kanda läbivat ideed, mis moodustaksid omavahel seeria. Loodavate taieste materjal ja tehnika on jäetud vabaks, kuid tuleb arvestada, et need hakkavad asuma intensiivse kasutusega köögi- ja söögialas.

Räpina aianduskoolis on võimalik õppida põhikooli baasil aiandust, maastikuehitust, floristikat ja tekstiilkäsitööd. Keskhariduse baasil õpetatakse aiandust, floristikat, maastikuehitust ja keskkonnakaitset.

2022. aastal valmiva õpilaskodu rekonstrueerimise eesmärk on hoone välisilme ja interjööri kaasajastamine. Hoone rekonstrueerimisprojekti lõid Sirkel & Mall OÜ ning arhitektuuri ja sisearhitektuuri Gea Hein ja Evely Nurk.

Žüriisse kuuluvad Räpina aianduskooli õpilaskodu rekonstrueerimisprojekti autor Evely Nurk, Eesti kunstnike liidu esindajad Denis Kalev Farkas ja Heli Tuksam ning Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindajad Liisa Kaljula ja Andreas Trossek, Räpina aianduskooli direktor Kalle Toom ja hääletusõiguseta tehniline ekspert Urmas Vahi Riigi Kinnisvarast.

Pärast kunstikonkursi võitja väljaselgitamist viib Riigi Kinnisvara läbi väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse, et sõlmida võidutöö autori(te)ga leping teose tellimiseks ja paigaldamiseks summas 23 000 eurot, milles sisaldub ka autoritasu. Summale lisandub käibemaksukohuslaste puhul käibemaks. Preemiafondi suurus on kokku 1150 eurot. Esimese koha saanud kavandi eest preemiat ei maksta, see sisaldub võitjaga sõlmitava hankelepingu maksumuses.

Osalemistaotluste ja kavandite esitamise tähtaeg on 2. märts 2022 kell 15.00. Võistlusjuhend ja lisad on kättesaadavad Riigi Kinnisvara kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles