Lennuakadeemia avab jaanuaris uue ingliskeelse piloodiõppe kava

PM Haridusportaal
Copy
Lennuakadeemia on elanike hulgas üks hinnatumaid rakenduskõrgkoole
Lennuakadeemia on elanike hulgas üks hinnatumaid rakenduskõrgkoole Foto: Lennuakadeemia

Jaanuaris avab Eesti Lennuakadeemia vastuvõtu ingliskeelsele ärilise lennutranspordi piloodi õppekavale, mis annab lõpetajale tehnikateaduste bakalaureuse kraadi, õppekava saab läbida ühe või kolme aastaga.

Õppekava muudab akadeemia sõnul Euroopas ainulaadseks selle kaks täiesti erinevat sihtgruppi. Üheks sihtgrupiks on piloodid, kes töötavad või on töötanud lennundussektoris, kuid kel puudub kõrgharidus, mis võimaldaks karjääriredelil järgmist sammu teha. Neile sobib õppekava üheaastane versioon, mille fookuses on lennunduse ärilise külje tundma õppimine, teatas Eesti Lennuakadeemia.

«Ühe aastaga tehakse suur hüpe ja omandatakse kõrgharidus, mis võimaldab piloodil mingis eluetapis lennunduses edasi liikuda, ning ka oma kompetentsi suurendada,» ütles õppekava juht ja piloot Meelis Koovit.

Ta lisas, et õppekava nominaalne maht 180 ainepunkti ei jää üheaastase versiooni puhul täitmata. Kahe aasta mahu täidavad kutseline piloodilitsents (CPL/ATPL) ja varasem töökogemus, mis kantakse üle ainepunktideks.

Teise sihtgrupi moodustavad need, kelle unistuseks on omandada korraga nii piloodilitsents kui kõrgharidus. Selleks kulub kolm aastat ning õppetöö toimub lennuakadeemias kohapeal kontaktõppes.

Ärilise lennutranspordi piloodi õppekaval on akadeemia sõnul märkimisväärne ühisosa ka teise ingliskeelse õppekavaga – kommertslennunduse juhtimine. Õppekavasid seovad neisse integreeritud Rahvusvaheline Lennutranspordi Ühenduse (IATA) kursused, mille pakkumise õigus on lennuakadeemial kui IATA volitatud koolitusorganisatsioonil alates 2021. aasta kevadest.

«Lennuakadeemia uued ingliskeelsed õppekavad on kasuks nii Eesti lennundusele kui riigile tervikuna, sest kvaliteetse haridusteenuse eksport tõstab meie rahvusvahelist mainet ja tuntust igas mõttes,» kommenteeris Eesti Lennundusklastri juht Kristo Reinsalu.

Tema hinnangul areneb kogu sektor seda jõulisemalt, mida rohkem kogemustega ja haritud lennunduseksperte Eestil on.

Vastuvõtt ingliskeelsetele õppekavadele algab 3. jaanuaril. Kandideerimisnõuetega saab tutvuda Eesti Lennuakadeemia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles