Vikipeedia artikli kirjutamise välkvõistlus õpilastele lahkab omavalitsusi

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Võistluspäev algab sissejuhatusega Zoomi veebikeskkonnas.
Võistluspäev algab sissejuhatusega Zoomi veebikeskkonnas. Foto: Tada Images/Shutterstock

Vikipeedia artikli kirjutamise välkvõistlusel õpilastele peavad võistkonnad koostama 30 tunni jooksul loosiga saadud teemal eestikeelse vikiartikli.

Laupäeval, 11. detsembril, kell 11.15 algavale võistlusele on oodatud nii üldhariduskoolide õpilased kui ka üliõpilased. Võistluse auhinnafond on 2000 eurot, millest võitjameeskond saab 1000 eurot.

Tänavu Zoomi veebikeskkonnas toimuval välkvõistlusel osalemiseks tuleb moodustada kahe- kuni neljaliikmeline võistkond, kelle hulgast vähemalt kaks peavad olema õpilased või üliõpilased. Võistkonnad peavad registreeruma hiljemalt 10. detsembriks kell 12 Tartu Ülikooli teaduskooli kodulehel.

Päev algab sissejuhatusega, seejärel loositakse võistkondadele teemad, mis on tänavu seotud Eesti kohalike omavalitsustega. Artikli koostamiseks ja esitamiseks ette nähtud 30 tundi hakatakse lugema teema saamise hetkest.

Võistkondade esindajad peavad Zoomis kohal olema nii teemade loosimisel kui ka võistluse lõpetamisel, ülejäänud ajal võivad nad ise valida artikli kirjutamiseks sobiva koha. Hiljemalt 24 tundi pärast teemade loosimist peab võistkond andma žürii liikmetele ligipääsu koostamisel olevale tekstile ning siis järgneb töö tutvustamine žüriile ja ülejäänud osalejatele. Žürii selgitab võitjad välja teisel võistluspäeval, kui kõik artiklid on esitatud.

Žüriisse kuuluvad tänavu MTÜ Wikimedia Eesti esindajad Ivo Kruusamägi ja Pille Priks ning Tartu Ülikooli teaduskooli õpilastegevuse peaspetsialist Merle Rahkema. Meediapädevuse õpetamist toetav artiklivõistlus on seotud Eesti kõrg- ja üldhariduskoolide tegevusega Vikipeedias ning seda korraldavad Tartu Ülikooli teaduskool ja MTÜ Wikimedia Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles