200 oma ala eksperti ootab koolide kutseid

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
CityJet piloot Pille Lumpre jagas õpilastega pilooditöö tausta.
CityJet piloot Pille Lumpre jagas õpilastega pilooditöö tausta. Foto: Erakogu/Tagasi Kooli

Haridusalgatusel Tagasi Kooli on ootel kakssada oma eriala professionaali, kes on valmis ühes koolitunnis oma valdkonnast, tööst, ettevõtlikkusest või rahatarkusest rääkima.

Spetsialistid leiti oktoobris valminud Tagasi Kooli uue platviormi kaudu, mis tõi kiiresti suure hulga huvilisi, kes on valmis külalistunde andma. Tagasi Kooli kommunikatsioonispetsialisti Marja Leiski sõnul on külalisõpetaja oma ala tegija, kes saab näidata seoseid õppimise ja tulevikuvõimaluste vahel. «Klassi ette tulevad eksperdid, kes on noortele eeskujuks ja sütitab neid ise oma elu kujundama – ette- ja osavõtlik olema. Oma ala asjatundjate lood elust enesest mõjuvad inspireerivalt ja väärtuslikult, millega on võimalik samastuda, et leida motivatsiooni koolipingis edasi pürgida,» ütles Leisk, lisades, et külalistunnid on hea viis karjääripädevusi edendada ja näidata, millistel eluaaladel läheb õppeainet tulevikus vaja.

Tagasi Kooli ekspertide nimekirjast leiab näiteks arste ja õdesid, näitlejaid ja lavastajaid, laevajuhte, taimekasvatajaid ning  juriste ja ettevõtjaid. Esindatud on nii erasektor kui riigiasutuste ja vabaühenduste kogemused. Tunde saab anda nii tavapärasel viisil kui veebi vahendusel. Leiski sõnul on veebi eeliseks, et külalisõpetajal on lihtsam tunni jaoks aega leida. Nüüd ootab Tagasi Kooli omakorda neid koole ja õpetajaid, kes külalised enda juurde kutsuks. Õpetajad saavad huvist teada anda Tagasi Kooli kodulehel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles