Üle poolesaja teadusringi ootab lapsi külla

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Teadusringid tutvustavad lastele oma tegevust. Pilt on illustratiivne.
Teadusringid tutvustavad lastele oma tegevust. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval toimub kolmandat korda üle-eestiline avatud teadushuviringide päev «Mõtle kui teadlane», andes võimalikult paljudele lastele ja nende vanematele võimaluse oma kodukohas või virtuaalselt teadushuviringe avastada.

Kokku avab oma uksed üle 60 teadusringi üle Eesti, sealhulgas väga paljud e-huviringid, ning valikus on mitmeid erinevaid tegevusi nagu robootika, programmeerimine, päikesesüsteemi uurimine, strateegilised seiklusmängud, meisterdamine, füüsika ja keemia katsete tegemine, mustkunst, loomade ja loodusmatkad ning palju muud. Ringidesse on vajalik eelregistreerimine, kuid osalemine neis on tasuta ning nooremad teadushuvilised on ringidesse oodatud koos vanematega.

Tartus avavad enda uksed Tartu loodusmaja huvikool, HuviTERA Erahuvikool ja Dronootika Erahuvikool. Ka sel aastal toimuvad mitmed virtuaalsed ringid, mis annavad võimaluse lastele ja noortele osaleda huvipakkuvas ringis sõltumata nende füüsilisest asukohast. E-huviringina on üle-eestiliselt võimalus osa saada tuntud mustkunstniku Irene Kivaste õpitoast, avastada liitreaalsust, teha värvilise veega katseid, osaleda digifotograafia tunnis, ehitada tolmuimeja ja õppida roboteid programmeerima.

Eesti teadushuvihariduse liidu esimehe Heilo Altini sõnul on väga o luline juba noorest east anda valik huvialadele, mis mõjutavad kogu ülejäänud elu. «Teadus ja just teadushuviharidus pole noorte seas just kõige populaarsem ning kergesti mõistetav kui tantsimine või jalgpall, kuid teadused annavad lastele väga vajalikud tulevikuoskused. Avades teadusringid üle Eesti üheks päevaks, toome sellega LTT valdkonnale ja selle olulisuse veelgi paremini nähtavale ning laseme teaduse häälel rääkida. «Mõtle kui teadlane!» päev annab võimaluse igapäeva rutiinist väljumiseks ning perega midagi põnevat ja arendavat koos teha. Eriti hea meel on selle üle, et valikus on sel aastal rekordarv teadusringe – peaaegu kuuskümmend,» avas Altin päeva sisu.

Avatud teadusringide päeva ringide valiku leiab sündmuse lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles