Õpetajad haaravad Hiiumaa vallavõimu juures juhtohje

BNS
Copy
Hiiumaa vallavalitsus
Hiiumaa vallavalitsus Foto: Hiiumaa vald

Hiiumaa vallavalitsuses asub tööle kaks õpetajat - Kärdla põhikooli õppejuht Liisi Mäeumbaed asub veebruaris abivallavanema kohale ning tema hallata on haridus- ja sotsiaalvaldkond, Kärdla osavalla vanema kandidaat on Hiiumaa gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Liisa Randmaa, kirjutab Hiiu Leht.

Randmaa peab ära ootama Kärdla osavallakogu nõusoleku ja volikogu kinnituse, enne kui saab uues ametis alustada. Üheksaliikmelise vallavalitsuse liikmetest viis on varasema valla juhtimise kogemusega, neli uued.

Eelmisel, 25 novembri erakorralisel istungil kinnitas vallavolikogu vallavalitsuse otsustusorganina ning nimetas ametisse ühe abivallavanema. Vallavalitsuse liikmeteks said vallavanem Hergo Tasuja, kel varasemast samuti õpetajaharidus ja -kogemus, abivallavanem Üllar Laid, kel pagasis Kõrgessaare osavalla juhtimise kogemus, ja rahandusosakonna juhataja Heidi Siirus, kes samas ametis töötas ka varem.

Neljapäevasel volikogu istungil kinnitati ametisse Liili Eller, kes jätkab Pühalepa osavalla, ja Omar Jõpiselg, kes jätkab Käina osavalla vanema ametis. Niels-Peeter Rattiste asub Kõrgessaare osavalla vanemaks. Kadri Tapersoni Emmaste osavalla vanema ametisse kinnitamiseks osavallkogu kooskõlastust ei andnud. Kärdla osavallakogu koosolek on reedel.

Kui uus vallavalitsus lõplikult komplekteeritud saab, kuulub sellesse viis naist ja neli meest.

Kinnitatud on vallavanema töötasu, mis jäi samaks kui eelmisel valimisperioodil, 2850 eurot. Abivallavanema palgamäär on 2250 eurot, osavallavanemate palganumbrid pole veel teada. Neljapäevasel istungil pidi volikogu kinnitama ka volikogu esinaise Anu Pielbergi palganumbri, milleks on 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles