Viis Tallinna tehnikaülikooli inseneritudengit pälvisid energiettevõttelt stipendiumi

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Tallinna tehnikaülikool.
Tallinna tehnikaülikool. Foto: TalTech

Energiakontsern Utilitas toetas Tallinna tehnikaülikooli inseneriteaduskonna tudengeid viie Puhta Energia stipendiumiga.

Stipendiumite eesmärk on tunnustada inseneride järelkasvu panustamist energeetikavaldkonna arendusse. Utilitase kontserni juht Priit Koit rõhutas vajadust kaasata noori insenere energeetikaväljakutsete lahendamisse. «Ilma soojuse ja kütteta meie kliimas hakkama ei saa, samas on hädavajalik energia tarbimist vähendada ning energiatootmist ja edastust muuta kliimaneutraalseks. Uute tehnoloogiate ja inseneride abiga on võimalik saavutada kogu ahela säästlikkust. Hindame väga ja tunnustame pealehakkajatest noori insenere. Vajame nende panust keskkonnasõbraliku energiavarustuse tagamisel kogu elanikkonnale,“ ütles Koit.

Utilitase Puhta Energia stipendiumit saavad sel aastal kaks magistritudengit: Grete-Maria Kajandi ja Laura Kiolein ning kolm bakalaureuse tudengit: Rebecca Marie Berting, Magnar Vainumäe ja Katre Keridan.

Pidulik stipendiumite üleandmise aktus toimus neljapäeval TalTechi innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektoryö. Puhta Energia stipendium magistriõppe üliõpilasele on 2000 eurot ja bakalaureusõppe üliõpilasele 1300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles