Tallinn tahab maksta koolialguse toetust ka põhikooli, gümnaasiumi- ja kutsehariduse õpilastele

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Tallinnas hakkavad ka kutsekoolide õpilased saama koolialguse toetust.
Tallinnas hakkavad ka kutsekoolide õpilased saama koolialguse toetust. Foto: Priit Valge

Tallinna linnaeelarve näeb põhikooli, gümnaasiumi- ja kutsehariduse õpilastele ette 50 euro suuruse koolialguse toetuse maksmist.

«Tallinn on siiani maksnud ranitsatoetust ainult kooliteed alustavatele lastele, kuid kooliaasta algus tähendab peredele täiendavat koormust ka vanemate õpilaste puhul ja eriti juhul, kui peres on mitu kooliealist last. Lasteaiaealiste perede jaoks on Tallinnal arvestatav toetusmeede – alates pere teisest lapsest kehtib lasteaiatasust vabastus. Kooliealiste laste toetamisega teeme järgmise loogilise sammu perede vajaduste arvestamisel,» põhjendas linnapea Mihhail Kõlvart uut toetust.   

Lisaks esimesse klassi mineva lapse 320-eurosele toetusele hakkab Tallinn järgmisel aastal maksma 50-eurost toetust ka järgnevates klassides kooliaastat alustavatele põhi-, kesk- ja kutsehariduse õpilastele. Toetuse eesmärk on toetada peresid uue kooliaasta alguses ka teise klassi ja järgnevatesse klassidesse minekul, kuna lapsevanemad peavad kandma täiendavaid kulusid koolitarvetele. Toetuse saajate ringi laiendamiseks on eelarves ette nähtud 2,2 miljonit eurot.

Linnavalitsus saatis neljapäeval Tallinna 2022. eelarve menetlemiseks Tallinna linnavolikogule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles