Peagi algab Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses talvine vastuvõtt

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Ida-Virumaa kutsehariduskeskus.
Ida-Virumaa kutsehariduskeskus. Foto: JUSS SASKA/PM/SCANPIX BALTICS

Esmaspäeval algab Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses talvine vastuvõtt. Sellel aastal on valida kaheksa eriala vahel ning uue võimalusena on lisandunud kutsevaliku õppekava.

Suvisel vastuvõtul osutusid Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses eriti nõutuks  infotehnoloogia ja toiduvaldkondade erialad ning konkurss oli pea kõikidele erialadele. Siiski oli palju ka neid, kes ei saanud valikut teha ning nende jaoks käivitatigi kutsevalikuõppe õppekava. Tegu on tasemeõppega, mille käigus omandab õpilane teise taseme kvalifikatsiooni ja kindlustunde õpingute või töö jätkamiseks. Õpilane tutvub kuue kuu jooksul kooli, õppetingimuste, valdkondade ja erialadega ning teeb teadliku kutsevaliku. Peale lõpetamist võib õppija esitada sisseastumisavalduse valitud erialale.

Projekt viiakse ellu Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismide 2014–2021 programmi «Kohalik areng ja vaesuse vähendamine» rahastatava vooru «Kutsevaliku õppe rakendamine kutseõppeasutustes» projektist »Kutsevaliku õppe rakendamine Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses».

Põhihariduse baasil saab astuda järgmistele erialadele: küünetehnik, CNC puidutöötlemiskeskuse operaator, plaatija, maaler, kokk, veokorraldaja-logistik.

Need, kellel on olemas keskharidus, saavad oma kvalifikatsiooni täiendada ja omandada lisateadmisi taastuvenergia tehnoloogia ja seadmete paigaldaja ning graafilise disaineri erialadel.  Täpsemat infot talvise vastuvõtu ja erialade kohta saab Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kodulehelt www.kutsehariduskeskus.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles