ELi haridusministrid arutavad põimõppe edendamise võimalusi

PM Haridusportaal
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond).
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond). Foto: Konstantin Sednev

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna osaleb esmaspäeval Brüsselis Euroopa Liidu (EL) hariduse ja noorte nõukogul, et muuhulgas arutada põimõppe kasvavat rolli koroonapiirangute tingimustes. 

Eesmärk on muuhulgas kokkuleppele jõuda Euroopa täiskasvanuhariduse tegevuskavas kuni aastani 2030 ning põimõpet puudutavates soovitustes. Samuti arutavad ministrid digiõppe ja -oskuste arendamist ning noorte kaasamist läbi kodanikuruumide.

Kersna jaoks on kohtumine hea võimalus kohtuda silmast-silma oma kolleegidega, et jagada ka pandeemiast tulenevaid kogemusi. «Just pandeemia on toonud Euroopa tasandil fookusesse põimõppe, kus osa õppest toimub kontakt- ja osa distantsõppena,» ütles minister Kersna. «See on toonud kaasa vajaduse toetada haridusasutusi nii koolis kui ka väljaspool kooli toimuva õppetöö ning erinevate digitaalsete ja mittedigitaalsete õppevahendite kombineerimisel.»

Ministri sõnul on kavas kolleegidega arutada ka digiõppe ja -oskuste arendamist ning ka noorte kaasamist kodanikuruumi.

Kodanikuühiskonna tegutsemisruumide all mõeldakse keskkonda, mis võimaldab kodanikuühiskonnal mängida rolli poliitilises, majanduslikus ja sotsiaalses elus. Pärastlõunal arutavad ministrid, kuidas neid ruume paremini kaitsta ja arendada, et tagada noorte sisukas osalus. Ministritel on kavas heaks kiita ka selleteemalised järeldused, samuti soovitakse kokku leppida lähiaastate noortevaldkonna töökavas aastateks 2022–2024.

Hariduse, noorte, kultuuri ja spordi nõukokku kuuluvad kõikide ELi liikmesriikide hariduse, kultuuri, noorte, meedia, kommunikatsiooni ja spordi valdkondade eest vastutavad ministrid. Nõukogu kohtub tavapäraselt kolm korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles