Võhma õpilased valmistasid hooldekodu elanike rõõmustamiseks advendikalendri

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Võhma õpilaste valmistatud advendikalender.
Võhma õpilaste valmistatud advendikalender. Foto: Erakogu

Võhma noorte ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengite mõttevahetusest sündis südamlik, käsitööna valmistatud kingitus Pilistvere hooldekodu elanikele.

Võhma noored valmistasid Võhma kooli ringijuhendajate abiga Pilistvere hooldekodu elanikele kingiks puidust advendikalendri. Osa kalendri akendest täitsid noored endi tehtud käsitööga, teise osa täitmise võimalust pakkusid kohalikele ettevõtjatele.

Idee sai alguse kohtumistest Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse ja huvitegevuse kolmanda kursuse tudengitega, kellega arutleti novembris toimunud kohtumistel kogukonna probleemide üle ja otsiti ideid nende lahendamiseks. Neil kohtumistel leidsid noored, et pandeemia tingimustes on neil võimalik koolis käia, kohtuda ja omavahel suhelda olgu või digivahendeid kasutades, kuid hooldekodude elanikud on olude sunnil oma lähedastest isoleeritud. Soovist tuua  hooldekodu elanike ellu pisut rõõmu jõutigi mõtteni valmistada Pilistvere hooldekodu elanikele puidust advendikalender ja personaalsed jõulukaardid. Idee teostamisel aitasid noori Võhma kooli õpetajad ja ringijuhendajad.

Noored kaasasid oma ettevõtmisse ka kohalikke ettevõtjaid, pakkudes igaühele neist võimalust advendikalendri ühe akna täitmiseks. Oma panuse andsid Coop Võhma Konsum, Võhma Meie pood, Võhma Valgusevabrik, Võhma ELKO, Largo, Orkla, Mäekuningad OÜ ja Antvärk.

Võhma õpilased pakivad advendikalendri reedel, 26. novembril kell 18 Võhma kooli aatriumis. Advendikalendri üleandmine TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite poolt Pilistvere hooldekodu personalile toimub esimesel advendil, pühapäeval, 28. novembril kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles