TEADUSSEMINAR ⟩ Ränne, lõimumine ja kodakondsus turbulentsuse ajastul

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Raivo Vetiku ettekanne keskendub lõimumisele ja kuidas kriisid seda mõjutavad.
Raivo Vetiku ettekanne keskendub lõimumisele ja kuidas kriisid seda mõjutavad. Foto: Erakogu

Tallinna ülikooli ühiskonnateaduste instituudi neljas teadusseminar on pühendatud rände, lõimumise ja kodakondsuse temaatikale ning seda saab jälgida Postimehe haridusportaali vahendusel kolmapäeval, 1. detsembril algusega kell 16.

Seminari lähtekohaks on projekt MIRNet («Twinning for excellence in migration and integration research and networking») ning võimalused, kuidas projektis käsitletud teemad võiksid ülikoolis laiemat sünergiat tekitada.

Seminaril vaadeldakse, kuidas mõjutavad kriisid, nendega kaasnev turbulents ja ärevus rändeprotsesse ja nende juhtimist, lõimumist ning kodakondsust.

Seminari ettekanded

Mari-Liis Jakobsoni ettekande lähtekohaks on jaanuaris toimunud rahvusvahelise konverentsi «Anxieties of Migration and Integration in Turbulent Times» põhjal valmiv artiklikogumik ning see avab nii kogumiku kontseptuaalsemat külge kui ka turbulentsusajastu rändeprotsesside ja nende juhtimise eripärasid.

Raivo Vetiku ettekanne keskendub lõimumisele ning tutvustab nii 2021. aasta lõimumismonitooringu relatsioonilist metodoloogiat kui ka seda, mida empiirilised trendid ütlevad kriiside mõju kohta lõimumisele.

Leif Kalevi ettekanne käsitleb turbulentsiajastul kodakondsuses tekkivaid pingeid ja võimalusi. Tuginedes viimasel ajal ilmunud artiklitele ja peatükkidele keskendub ta demokraatlikule kodanikusubjektsusele ning valdkondliku poliitikakujundamise ja poliitika nüüdisdünaamikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles