Valga põhikool suunab distantsõppele ka 8. klassid

BNS
Copy
Valga põhikool
Valga põhikool Foto: Arvo Meeks

Valga põhikool otsustas seoses koroonaviiruse jätkuva suure levikuga Valgamaal ja Valga vallas suunata distantsõppele ka 8. klassid.

Valga põhikool taotles tervisemetilt 8. klasside õpilaste distantsõppele jätmist kuni 3. detsembrini. Erandiks on hariduslike erivajadustega õpilaste klassid. Jätkuvalt, kuni 26. novembrini, on distantsõppel ka 1.-4. klassid ja 5.b klass.

Taotlus esitati, kuna kiirtestimise tulemused Valga põhikooli õpilaste seas näitavad jätkuvalt nakatumiste tõusutrendi. Terviseameti andmetel on nakatunuid Valga põhikoolis kokku 21, sealhulgas õpetajad.

Terviseamet on arvamusel, et enamus nakatumisi on toimunud koolis ja otsustas seetõttu, et 8. klasside õppetöö korraldamisel kontaktõppe vormis asutuse ruumides on oht õpilaste tervisele.

Kooli juhtkond palub tungivalt distantsõppele määratud klasside õpilastel hoiduda kõikidest koduvälistest lähikontaktidest, mis tähendab, et õpilased ei osale huvitöös ja spordiringides ning ei kohtu sõpradega tänaval.

Koolitöö korralduslikku infot ja teavet toidupakkide tellimise kohta edastatakse distantsõppele määratud klasside õpilastele elektroonilise päeviku keskkonnas. Nii kontaktõppes kui ka distantsõppes toimuvad koolitunnid vastavalt tunniplaanile.

Sellise õppetöö korralduse eesmärk on pidurdada olemasolevate kollete levikut ning uute kollete tekkimist ja massilist nakatumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles