Ehitaja küsib Kuressaare hariduse kooli ehituseks raha juurde

BNS
Copy
Kooli ehitaja soovib hindade kallinemise pärast raha juurde.
Kooli ehitaja soovib hindade kallinemise pärast raha juurde. Foto: Sille Annuk

Kuressaare hariduse kooli ehituseks algselt kavandatud 7,3 miljonit eurot ei jää suure tõenäosusega ümberehituse lõplikuks maksumuseks, sest ehitusfirma küsib juba enne tööga alustamist raha juurde, kirjutab Saarte Hääl.

Endise ühisgümnaasiumi ümberehitusest on saanud Saaremaa vallavalitsuse jaoks järjekordne veskikivi kaelas – mida aeg edasi, seda kallimaks ehitus kujuneb, kirjutab leht,

Jamad said alguses juunis, kui Hariduse kooli ehituse hankel osalenud ehitusfirmad Tesman ja Level otsustasid Megaron-E võidu vaidlustada. Kulusid kuud, sest vaidlustajate nõudel keelas kohus vallal lepingu sõlmimise. Septembris oleks saanud juba lepingu alla kirjutada, aga selleks ajaks oli ka Megaron-E muutunud ettevaatlikuks – materjalide hinnad tõusevad jätkuvalt ja pole sugugi selge, et 7,3 miljoni eest maja valmis saab.

Nädal tagasi sai leping lõpuks allkirjad alla, kuid vallavanem Mikk Tuisk ütles kohe välja, et ehitaja võib raha juurde küsida. «Vallavanema sõnul peab ehitaja selleks esitama põhjendatud taotluse ning siis vaatab vald, kas ta saab ehitaja soovidele vastu tulla,» kirjutas Saarte Hääl eelmisel teisipäeval.

Vallavolinik Mart Maastik saatis seepeale vallavalitsusele päringu, uurides, millise riigihangete seaduse paragrahvi alusel peab vallavalitsus võimalikuks muuta hankelepingu maksumust. 

Tema sõnul tuleb võimalikke probleeme juba eos ennetada. «Väga tore on, kui kõik on korrektne,» lisas Maastik. «Praegu tuleks aga võimalikel möödalaskmistel kohe sabast kinni võtta, mitte aga käituda nii, et pärast laiutame käsi ja mööname, et tahtsime küll paremini, aga välja tuli nagu alati.»

Vallavalitsus andis Maastikule kohe vastuse, et ilma uut riigihanget korraldamata võib ehituslepingut muuta, kui see jääb 15 protsendi piiresse algsest lepingust. Hariduse kooli puhul tähendaks see aga ikkagi ligi miljoni euro suurust muudatust.

Saarte Hääl ei tea, millist summat Megaron-E oma kirjas küsib, sest see on ettevõtte hinnangul ärisaladus ja vallavalitsus kuulutas kirja ametkondlikuks kasutamiseks. «Täpsemat sisu ei ole võimalik avada enne, kui vallavalitsus on otsustanud, kas taotlus rahuldada või mitte. Selleks peab vallavalitsus hindama taotluse põhjendatust ja vastavust riigihangete seadusele,» vahendas valla kommunikatsioonispetsialist Liisu Ots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles