Ilmari Mannineni stipendiumi saab Paistu kasukaid uurinud Made Uus

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Made Uus valmistab kasukat president Kersti Kaljulaidile 2021. aasta presidendi vastuvõtu tarvis.
Made Uus valmistab kasukat president Kersti Kaljulaidile 2021. aasta presidendi vastuvõtu tarvis. Foto: Terje Atonen/Erakogu

Eesti rahva muuseum (ERM) tunnistas Ilmari Mannineni stipendiumi vääriliseks Made Uusi, kellel antud stipendium on mõeldud magistriõpingute toetamiseks Viljandi kultuuriakadeemias ja loov-praktilise töö «Etnograafilise Paistu naistekasuka valmistamise metoodilise õppematerjali koostamine» teostamiseks.

ERM-i esimese koosseisulise direktori Ilmari Mannineni stipendium antakse tunnustuseks neile, kes panustavad rahvakultuuri uurimisse ja rahvusmuuseumi arengusse. Pooletuhande euro suuruse preemia eesmärk on toetada kultuuriteaduste erialade üliõpilaste ja teadlaste uurimistööd eesti kultuurist ja rahvakultuuri valdkonnas, mis omakorda aitab kaasa ERM-i tegevusele.

Auhinnaraha makstakse välja Eesti Rahvuskultuuri fondis asuva Camilla ja Leo Kuuse allfondi kaudu, tunnustades sellega ühtlasi Camilla ja Leo Kuuse soovi panustada aineliselt kultuuriteaduste eriala üliõpilaste ja teadlaste uurimistöödesse eesti kultuuri ja rahvakultuuri alal.

Made Uus on üks käsitöömeistritest, kes on aidanud riietada vabariigi aastapäevadel rahvarõivaid kandnud president Kersti Kaljulaidi.  2021. aasta presidendi vastuvõtuks valmistatud rahvarõivakomplekti ja kasuka lugu saab lugeda ERMi blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles