Kallas: koolides testimine on aidanud viiruse levikut vähendada

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Montaaž / Heleri Kuris

Peaminister Kaja Kallas märkis neljapäeval valitsus pressibriifil, et viimasel kahel nädalal koolides läbiviidud testimine on andnud tõhusa panuse viiruse leviku vähendamisse. 

Kallase sõnul on nakatumine olnud juba kaks nädalat langustrendis ning Eesti svalitud strateegia on toiminud. «Ühiskond on olnud lahti ja seda tänu sellele, et inimesed on käitunud vastutustundlikult,» ütles Kallas.

Tema sõnul nakatus viimasel nädalal 36 protsenti vähem inimesi kui nädal varem, ühtlasi väheneb ka haiglates ravil viibivate nakatunute arv. «Euroopas on Eesti nakatumise langustempo osas teisel kohal,» märkis Kallas.

Ta tõi esile, et kui tippajal oli koroona tõttu haiglaravil 617 inimest, siis praeguseks 450.

«Lisaks kontrollimeetmete rakendamisel on aidanud ka koolides testimine. Kui esimesel nädalal oli 922 õpilast 217 koolitöötajat, kellel tuvastati nakatumine, siis teisel nädala oli neid juba vähem - 524 õpilast ja 90 õpetajat,» rääkis Kallas.

Teste tehti selle nädalal 69 protsendis kõigist koolidest. «Testimine jätkub vähemalt veebruarini ning soovitus on testida kaks korda nädalas ja eelkõige neid, kes pole end vaktsineeritud. Kuid testida tuleks ikkagi kõiki,» ütles Kallas.

Tema sõnul on hoolega edasi mindud ka tõhustusdooside süstimisega. Nii on hoolekandeasutustes koguni 77 protsenti klientidest saanud kätte tõhustusdoosi ja töötajatest üle 70 protsendi.

Vähemalt ühe korra on end vaktsikneerinud üle 819 000 eestimaalase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles