Heino Kaljuste fondi stipendiumi saab Liisi Einula

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusikapedagoogika õppejuht Kristi Kiilu, Tõnu Kaljuste, Liisi Einula.
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusikapedagoogika õppejuht Kristi Kiilu, Tõnu Kaljuste, Liisi Einula. Foto: Erakogu/Rene Jakobson

Muusika- ja Teatriakadeemia tähistas kolmapäeval koolimuusika päevaga Heino Kaljuste sünniaastapäeva. Traditsiooniliselt anti sel puhul välja ka rahvuskultuuri fondi Heino Kaljuste sihtfondi stipendium.

Stipendiaat on Tallinna Ülikooli ning Muusika- ja Teatriakadeemia muusikaõpetaja ühisõppekava üliõpilane Liisi Einula.

Eesti rahvuskultuuri fondi Heino Kaljuste sihtfondile panid 2000. aastal aluse Heino Kaljuste perekond, Eesti muusikaõpetajate liit ning muusika- ja teatriakadeemia ning see annab üle  aasta välja stipendiumi muusikaõpetajale ja muusikapedagoogika üliõpilasele. Stipendium antakse üle Heino Kaljuste sünniaastapäeval. 

Heino Kaljuste pidas oluliseks noorte muusikaõpetajate põhjalikku ja süsteemset ettevalmistust ning sellele pühendununa töötas ta aastatel 1957–198 riiklikus konservatooriumis ning 1969 kuni 1971 pedagoogilises instituudis koorijuhtimise ja metoodika õppejõu ning professorina.

Praegune muusikaõpetajakoolitus jätkab Heino Kaljuste loodud traditsioone, kaasajastades küll sisu ja vahendeid, kuid säilitades musitseerimise ja muusikalise kirjaoskuse edendamise põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles