Eesti vanim rakenduskõrgkool peab juubelit

PM Haridusportaal
Copy
Ulla Preeden. FOTO: Erakogu
Ulla Preeden. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Tartu Tervishoiu kõrgkool tähistab kolmapäeval virtuaalsel kontsertaktusel oma 210. aastapäeva.

1811. aastal ämmaemandate koolist alguse saanud Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis saab praegu õppida nii rakenduskõrghariduse, kutse- kui ka magistriõppekavadel. «Praegused õppurid näevad sellist poolt tervishoius ja tervishoiu õpingutes ning saavad kogemuse, mida me õppekavadesse kunagi sisse kirjutada ei saa ja mida ei olegi päriselt võimalik teisiti kui kriisis õppida ning kogeda,» tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ulla Preeden.

«Samas me teame, et sellel kõigel on oma varjuküljed - ülekoormus, inimliku igapäevase kaasõppurite ja ka kolleegide suhtluse vähesus, vajadus kiirelt muudatustega kohaneda ja ometigi on selles kõiges olnud ka väga palju õppimist. Loodetavasti me võtamegi kaasa need kasulikud, positiivseid muutusi ellu kutsunud momendid sellest olukorrast nii ühiskonnana, koolina, kuid ennekõike inimestena.»

Preeden lisas, et viimased aastad on selgelt näidanud, kui oluline roll on täita tervishoiukõrgkoolidel. «Muidu iseenesest mõistetavana tundunud töökätepuudus tervishoiu valdkonnas on saanud veelgi teravama tähelepanu ning ootab ja vajab pikaajalist strateegilist vaadet, kuidas olukorda jätkusuutlikult lahendada. Kui tänases kriisiolukorras me teeme mingis mõttes allahindluse kvaliteedis, sest appi lähevad alles oma õpingute teekonnal olevad õppurid, siis niinimetatud rahuajal me seda teha ei tohiks.»

Kõrgkooli suurimaks edusammuks pole aga tema sõnul mitte ainult koroonapandeemiaga seotud kriisi toetamine, vaid siiski järjepidev areng - selle tõestuseks on üha selgem tervishoiuspetsialistide iseseisva rolli ja vastutuse tajumine ning tööandjatega koostöös valminud magistriõppe taseme õppekavad ja uued kutseõppekavad.

Ulla Preeden avaldas lootust, et kuigi paljud kõrgkooli õppejõud, õppurid ja vilistlased on ka tänasel päeval seotud erinevate töökohustustega tervishoiu- ja hoolekandeasutustes, leiavad kõik võimaluse ajaloolise sündmuse tähistamiseks.

Tartu Tervishoiu kõrgkooli virtuaalne kontsertaktus algab kell 18 aadressil nooruse.ee/aktus, kõikide head õnnesoovid avaldab kõrgkool kodulehel nooruse.ee/210 .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles