Riik meelitab Brüsselis õppivaid Eesti noori kodumaal õppeteed jätkama

BNS
Copy
Eero Loonurm
Eero Loonurm Foto: SA Archimedes

Eesti suursaatkond Belgias koostöös haridus- ja noorteameti ning Eesti alalise esindusega Euroopa Liidu juures korraldavad reedel Brüsselis ühiselt infopäeva, et kutsuda sealsetes üldhariduskoolides õpinguid lõpetavaid Eesti noori jätkama oma haridusteed Eestis.

Infoseminarile «Õppimine Eestis» on oodatud kõik noored, kes pärast keskhariduse saamist kaaluvad edasiõppimist Eesti kutseõppeasutustes ja kõrgkoolides. Seminaril tutvustavad õppimisvõimalusi Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Maaülikool ja Tartu kutsehariduskeskus.

Seminari juhivad Eesti Euroopa Liidu alalise esinduse haridus- ja noortevaldkonna nõunik Ülle Kurvits ning haridus- ja noorteameti kõrghariduse rahvusvahelise turunduse juht Eero Loonurm.

«Brüsselis õppivad noored võiks kaaluda pärast siinse keskkooli lõpetamist Eestis õppimist,» kommenteeris Eero Loonurm. «Eesti kõrgharidus on viimase kümne aasta jooksul arenenud väga suurel kiirusel. Tahame tutvustada Eestis õppimise võimalusi, et tuleviku otsuse tegemise protsess Eesti kasuks oleks lihtsam. Kui ei ole sobivat eestikeelset õppekava, siis on Eestis võimalik valida enam kui 100 väga heal tasemel ingliskeelse õppekava vahel.»

«Me räägime kõige olulisemast, mis puudutab Eestis õppimist. Kuidas kandideerida välismaal saadud keskharidusega Eesti õppeasutusse? Kust leida infot õpetatavate erialade ja õppekavade kohta? Milliseid eksameid on vaja sooritada sisseastumisel? Just need on väike osa küsimustest, millele leiame üheskoos vastuse,» lisas Ülle Kurvits.

Seminar toimub Brüsselis Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures. Üritust on võimalik jälgida ka üle veebi.

Oma osalus palutakse registreerida hiljemalt neljapäeva keskpäevaks Selleks tuleb täita registreerumisvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles