Koolidele kiirtestide pakkumisest on huvitatud 12 firmat (1)

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Esimese partiiga koolidesse jõudnud kiirtestid.
Esimese partiiga koolidesse jõudnud kiirtestid. Foto: Mihkel Maripuu

Kui esimese koolidele mõeldud kiirtestide hankega pöördus haridus- ja teadusministeerium (HTM) vaid ühe tarnija poole, siis uue hankega viga parandati ning nüüd on ministeeriumi laual koguni 12 firma koostöösoov.

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) kommunikatsiooninõuniku Mari Annuse sõnul tegi ministeerium ettepaneku läbirääkimisteks 17 ettevõttele, kellest vastasid neljapäevaks ettepanekule läbirääkimiste alustamiseks 12.

«Kuna muutus võimalik edaspidine testimise arv nädalas, siis pidasime õigeks anda muutunud tingimuste valguses võimaluse oma esialgsed pakkumised ettepaneku teinud ettevõtetel üle vaadata. Ootame neilt tagasisidet esmaspäevaks, seejärel saame teha valikud ja asuda läbirääkimistesse,» rääkis Annus.

Esimese hanke puhul tekitas skandaali asjaolu, et haridus- ja teadusministeerium valis viie miljoni euro suuruseks tehinguks ilma igasuguse konkurentsita välja Selfdiagnostic OÜ. Edaspidistes tehingutes lubas HTM paremini toimida.

Raamlepingu hind on 2,37 miljonit, mis teeb ühe testi hinna erakordselt odavaks: 0,5-0,6 eurot. Mäletatavasti oli Selfdiagnosticsiga sõlmitud lepingu puhul üks küsitavustest just see, et kahe miljoni testi ostuks kulus viis miljonit eurot ehk tüki hind oli ligikaudu 2,5 eurot. Nüüdne tükihind - kaugelt alla euro - on aga paljude ettevõtete hinnangul ebarealistlik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles