Isamaa pärib haridusministrilt aru koolides testimise kohta

PM Haridusportaal
Copy
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Isamaa fraktsioon kohtub reedel haridus- ja teadusminister Liina Kersnaga, et saada selgust õpilaste koolis testimise edasiste plaanide kohta ning selgitusi ebaõnnestunud kiirtestide hanke kohta.

Isamaa fraktsiooni aseesimehe Priit Sibula sõnul on arusaamatu ministri plaan koolide distantsõppele saatmise üleüldistes suunistes, mistõttu on kohtumise eesmärk saada selgitust nii lapsevanemaid kui lapsi ning Eesti üldhariduskoolide juhte puudutavatele küsimustele.

Ühtlasi soovitakse Kersnalt vastuseid haridus- ja teadusministeeriumi kiirtestide hanke kohta. Sel nädalal saatis Isamaa fraktsioon riigikontrolör Janar Holmile arupärimise, milles soovitakse ministeeriumi kiirtestide läbipaistmatule hankele ka riigikontrolli hinnangut.

Teadaolevalt on meediaväljaannetes avaldatud info põhjal sattunud kahtluse alla ministeeriumis oktoobris läbiviidud üldhariduskoolide kiirtestide ostmine firmalt Selfdiagnostics, mille eest maksti 5 132 000 eurot. Arupärimise eesmärk on täpsustada, kas ministeerium tegutses kooskõlas riigihangete seadusega ning tagas ausa konkurentsi ja maksumaksja raha mõistliku kasutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles