Ridala põhikool saab õuesõppepaviljoni

BNS
Copy
Õuesõpe, pilt on illustratiivne.
Õuesõpe, pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval sõlmis Haapsalu linnavalitsus lepingu Virgman OÜga, kes projekteerib Ridala põhikooli tagahoovi õuesõppeklassi, kirjutab Lääne Elu.

Ridala põhikooli direktori Milve Viigandi sõnul on õuesõppeklass juba olemas, kuid praegu ilma seinte ja katuseta. «Mõte sai alguse juba aastal 2008, kui kool sai juurdeehitise ja renoveeriti «vana maja». Endine kooliaed seisis aga kasutamata,» ütles ta.

Algse õuesõppeklassi rajamisele andis tõuke ka Hansapanga noorteprojektide konkurss «Tähed särama», kust Ridala kool sai oma õpiõue rajamiseks 10 000 Eesti krooni. Selle eest osteti Viigandi sõnul püramiidelupuud ja korrastati õuesõppeklassi maa.

Järgmise etapina sai õuesõppeklass kividest aluse ja muretseti palkidest lauad-toolid, aga õues õppida sai vaid ilusa ilmaga. «Sealt tuli meie unistus saada varikatus, et väike vihmasagar ega päike ei kimbutaks lasteaialaste ja õpilaste tegevusi vabas õhus,» ütles Viigand.

Kui õuesõppeklass saaks ka katuse ja seinad, täituks Viigandi sõnul õpetajate ja õpilaste õues õppimise unistus. Vahelduseks õues õppimine aitab tema sõnul tõsta õpimotivatsiooni ja muudab tunnid mitmekesisemaks. «Mis kõige tähtsam - on ikkagi väga tervislik omandada teadmisi värskes õhus, mitte päikesest palavaks köetud klassiruumis,» lisas Viigand.

Õuesõppeklassi projekt peaks valmima kuu aja jooksul ja klass ise tuleva aasta juunis. «Tänu projektile «Kaasav haridus Haapsalu linnas» saab õuesõppeklass järgmise aasta kevadel ja suve algul teoks,» ütles Viigand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles