Tallinnas sõidutab õpilasi kolm uhiuut koolibussi

PM Haridusportaal
Copy

​Tallinnas sõidutavad alates novembrist pealinna ja lähiümbruse kooliõpilasi uued koolibussid Scania Irizar i4. Erikujundusega busse on koolidel võimalik tellida ka ekskursioonideks.

Tavapärasel kooliajal sõidab koolibuss pealinnas kolmel liinil: Viimsi keskus – Balti jaam, Tammneeme – Balti jaam ja Tiskre – Balti jaam.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on koolibussi kasutamine õpi­lastele tasuta, tuleb vaid bussi sisenemisel näidata juhile oma õpilaspiletit. 

Abilinnapea Andrei Novikov lisas, et kõik kolm bussi on varustatud invatõstukiga ja igasse bussi on lisaks tavareisijatele turvaliselt võimalik paigutada ka kaks ratastoolis reisijat. «Koolibusside istmed on varustatud kolme punkti turvavöödega. Koolibussi juhtideks oleme valinud bussijuhid, kellel on pikaaegne kogemus tellimusvedudega ja lastegruppide sõidutamisega,» selgitas ta.

Koolibussid eristuvad linnapildis ka välimuselt, sest need on kujundatud ideekonkursil valitud kavandi järgi, mis on inspireeritud turvaliselt koos reisimisest. Kujunduse autor on loovagentuur Optimist Creative.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles