HTM uurib koolides koduõppe rakendamise põhjendatust (9)

BNS
Copy
Mario Kadastik FOTO: Tairo Lutter
Mario Kadastik FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) hakkab uurima, kas koolidel, kus lapsed on saadetud distantsõppele, on selleks olnud ka piisav põhjus ja õiguslik alus, ütles ERR-ile ministeeriumi nõunik Mario Kadastik.

Tallinna munitsipaalkoolides on praegu 4. kuni 8. klasside õpilased distantsõppel ning järgmisest nädalast hakkavad koolid ise otsustama, milliseid klasse on vaja kaugõppel hoida.

Kadastiku sõnul tunnustab HTM Tallinna selle eest, et koolide juhid saavad järgmisest nädalast rohkem otsustusõigust, kuid distantsõppele saatmine tuleks siiski kooskõlastada terviseametiga.

«Mida me kohe kindlasti ei poolda, on lausaline distantsõppele minek, ilma et see oleks epidemioloogiliselt põhjendatud. Kindlasti on ka Tallinnas koole, kus teatud vanusegruppides on probleeme, aga selle otsuse peaks kooskõlastama tervisametiga ja siis vastu võtma,» ütles Kadastik.

Kadastiku sõnul kaalub HTM nüüd järelevalvemenetluse alustamist kõigi koolide suhtes, kus klasse on distantsõppele saadetud. «Tõenäoliselt teeme seda laiemalt, vaatame kõiki koole, mis on läinud distantsõppele peale koolivaheaega,» lausus Kadastik.

Kui rikkumine tuvastatakse, saab koolile teha ettekirjutuse, et rikkumine likvideeritaks ning lapsed toodaks kooli kontaktõppele tagasi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles