Ehituse venimine ei lase Paide gümnaasiumihoones õppetööd alustada

Järva Teataja
Copy
Paide gümnaasiumi ehitusel on tööd lõpusirgel.
Paide gümnaasiumi ehitusel on tööd lõpusirgel. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi enne õppeaasta algust andis Riigi Kinnisvara AS (RKAS) lootust, et õpilased saavad Paide gümnaasiumi uues hoones õppetööd alustada pärast koolivaheaega 1. novembril, on ehitajad majas endiselt sees.

RKAS-i kommunikatsioonijuht Annely Jõgeva ütles, et ehitaja on põhitööd lõpetanud, kuid möödunud nädalal keskendusid ehitaja, tellija, arhitektid ja omanikujärelevalve ülevaatusele ja võimalike puuduste fikseerimisele. «Praegu tegelevadki ehitajad nende lahendamisega, mistõttu on neid maja peal näha. Väljaspool hoonet tehakse veel haljastustöid ja lõpetatakse piirdeaedu,» lausus Jõgeva.

Ta lisas, et ehitajaid võib majas näha kuni kooli õppetegevuse alguseni, seega kuni kahe nädala jooksul.

Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ütles, et kool on juba kolimist alustanud ning ruumide sisustamine ja sättimine juba käib. Sootla oli seda meelt, et majja sisse kolides alles selgub, mida oleks veel ehitajal tarvis kohendada või ringi teha. Seega pidas ta igati normaalseks, et ehitusmehi saab maja peal näha veel pikemat aega.

Sootla pidas usutavaks, et novembri teises pooles pääseb kogu koolipere siiski kutsehariduskeskuse majast päris oma majja. «Üldiselt polegi vahet, kas kolime uude majja paar nädalat varem või hiljem, kuid tegelikult ootavad seda juba nii õpilased kui ka õpetajad,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles