Ülemiste City arendajad ja EKA asuvad koos linnaruumi arendama

PM Haridusportaal
Copy
Ülemiste City arendajad ja EKA sõlmisid koostöömemorandumi
Ülemiste City arendajad ja EKA sõlmisid koostöömemorandumi Foto: Kalev Lilleorg

Ülemiste City ärilinnaku arendajad ja Eesti Kunstiakadeemia (EKA) sõlmisid koostöömemorandumi, millega soovitakse anda panus nii kaasava linnaruumi kui ka inspireerivama töökeskkonna kujundamisse.

Koostöömemorandumi raames allkirjastatud tegevuskava hõlmab võimalusi, kuidas Ülemiste City ja kunstiakadeemia soovivad üheskoos muuta linnaruumi talendikesksemaks, panustades samas ärilinnaku ettevõtete ja nende töötajate ning EKA tudengite arengusse, teatasid arendajad ja EKA.

Samuti näeb tegevuskava ette ühiseid teadus-, arendus- ja õppetegevusi, koolitusvõimalusi, rahvusvahelist koostööd ja mõlemapoolse ekspertiisi kaasamist. Muu hulgas on plaanis hariduskilomeetri projekti algatamine ehk Tallinnas asuvate kõrgkoolide ja Ülemiste City kergliiklusteega ühendamine.

Ülemiste Cityt arendava Mainor ASi juhatuse esimees Kadi Pärnits märkis, et kompetentside ühendamine ja kunstiakadeemia erialaekspertide kaasamine Rail Balticu terminali ja Euroopa väljaku loomeprotsessi aitab väärtust luua ka palju laiemalt kogu Suur-Ülemiste ulatuses.

Tema sõnul omavad pikaajalised koostööd kõigi Eesti suuremate ülikoolidega Ülemiste City arendamisel olulist rolli. Juba tehtud ühistöödest tõi Pärnits välja 100 seinamaali valmimise Lurichi maja esimestesse kodudesse ja Ülemiste City Future Forumi raames EduFesti korraldamise. Samuti on oktoobris alanud kunstiliste väikevormide kursuse raames lahendamisel Viktori väljaku skulptuur.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Ursel Velve sõnul pakub arendaja kunsti ja muude vormide esitlemiseks EKA-le keskkonnana avara lõuendi – alates väiksematest vormidest kuni suurte pindade kasutamiseni. «Näiteks Alma Tominga rohehoone trepikodadele on meil plaanis luua lahendus, mis innustaks ärimaja tulevasi asukaid rohkem liftide asemel treppe eelistama,» märkis ta.

«Oleme eriliselt innustunud ja rõõmsad selle üle, et EKA tudengid saavad praktikakoha võimaluse, väljavaate teha koostööd ligi 500 ettevõttega ning olla osalised läbi koostööprojektide linnaku arendamisel inimkeskseks ja väärtuslikuks töö- ja elukeskkonnaks,» lisas Eesti Kunstiakadeemia prorektor Anne Pikkov.

Ülemiste City arendajate Mainor ASi, Mainor Ülemiste ASi ja Technopolis Ülemiste ASi ning Eesti Kunstiakadeemia koostöömemorandum vormistati sümboolse loovaktiga, milleks oli kunstnik Lauri Kiluski saviprinditud skulptuur.

Ülemiste Cityt arendavad Mainor AS, Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS. Linnaku 36 hektaril on välja ehitatud 150 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, mis on koduks ligi 500 ettevõttele ning kus töötab, õpib ja elab üle 13 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles