Ministeeriumid pakuvad teise emakeelega tudengitele töökogemust (2)

PM Haridusportaal
Copy
Superministeerium kesklinnas.
Superministeerium kesklinnas. Foto: Madis Veltman

Integratsiooni sihtasutus käivitab novembris koostöös kultuuriministeeriumi ja rahandusministeeriumiga praktikaprogrammi, et  pakkuda avaliku sektori asutustes töökogemust eesti keelest erineva emakeelega tudengitele.

Programmi eesmärk on tutvustada noortele töövõimalusi riigiasutustes ja julgustada neid tulevikus kandideerima avaliku sektori ametikohtadele.

«Eestis on väga paljudest erinevatest rahvustest inimesi, kuid ministeeriumide töötajate hulgas on nende osakaal vaid ligi 3 protsenti,» ütles kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman. Ta lisas, et mida mitmekesisema töötajaskonnaga avalik sektor on, seda rohkem saab teha poliitikat, mis arvestab ühiskonna kõiki vajadusi.

Praktikante ootavad sise-, välis-, rahandus-, majandus- ja kommunikatsiooni- ning sotsiaalministeerium, kodanikuühiskonna sihtkapital ja integratsiooni sihtasutus. Praktikaülesanded on seotud kodanikuühiskonna, võrdsuspoliitika, äridiplomaatia, värbamispoliitika, majanduse jm teemadega.

Kandideerida saavad tudengid, kellel on eesti keelest erinev emakeel. Eelduseks on väga hea eesti keele oskus, huvi valdkonna vastu, proaktiivne suhtumine ning valmisolek põnevaks väljakutseks.

Praktika näeb ette nii meeskonna- kui iseseisvat tööd, kaasates praktikanti võimalikult palju asutuste töökorraldusse. Võimalus on nii paindlikuks tööajaks kui ka kaugtööks. Lisaks praktika läbimisele saab osaleda koolitustel, mis aitavad paremini valmistuda tulevaseks karjääriks.

Praktikprogramm toimub juba teist korda. Kevadel läbis ministeeriumides, riigikantseleis ja õiguskantsleri kantseleis praktika kokku 13 vene, eesti-vene, saksa ja türgi emakeelega noort.

Praktikapakkumiste ja kandideerimise tingimustega saab tutvuda veebilehel karjeravestonii.ee. Osalemisavaldusi saab esitada 28. novembrini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles