Pärnu koolide nädalane distantsõpe on nakatumist vähendanud

PM Haridusportaal
Copy
Vaatamata distantsõppele on Tallinna koolides koroonakollete arv suurenenud.
Vaatamata distantsõppele on Tallinna koolides koroonakollete arv suurenenud. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu koolijuhtide, terviseameti ja linnavalitsuse ühisnõupidamisel leiti, et koolide nädal aega kestnud distantsõppest on kasu olnud ja enamikes koolides võiks lapsed järgmisest nädalast kooli minna. Samas on koolide olukord erinev ja iga koolijuht otsustab terviseameti andmete põhjal, milliseid piiranguid kehtestada.

Terviseameti andmed näitavad, et Pärnu linnas on kooliealiste laste nakatumine vähenenud. «Tundub, et vaheaeg ja sellele järgnenud katkestus on kasu toonud. Ka haigestunud õpetajate arv on vähenenud,» ütles Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkam.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius sõnas, et viiruse peiteaega arvestades on oluline kõiki kooli tulevaid õpilasi esmaspäeval koolis testida. Edaspidi võib testimise usaldada lapsevanematele, et juba enne koolimajja tulekut nakatunuga kokkupuudet vältida.

Koolijuhid leidsid, et eriti oluline on erivajadustega õpilaste, algklasside ja lõpuklasside kontaktõpe. See on ka linnavalitsuse seisukoht: kui koolijuht otsustab piiranguid siiski rakendada, tuleks nende koolimajja lubamist kaaluda eraldi.

Kontaktõppel jätkavad ka huvikoolid. Neid informeeritakse jooksvalt, milliste Pärnu koolide millistes klassides on COVID-19 viiruse levikut tuvastatud ja klass isolatsiooni saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles