Ligi 30 teadlast koguneb Tartusse teadus- ja ettevõtluskonverentsile

BNS
Copy
Tartu ülikooli Delta õppehoone
Tartu ülikooli Delta õppehoone Foto: Seleri Tidor

Tartu Ülikooli Delta keskuses algab neljapäeval kahepäevane IT Akadeemia teadus- ja ettevõtluskonverents «ICT Means Bussiness».

Konverentsile on tulnud kõnelema ligi 30 teadlast Tartu ülikoolist ja Tallinna ülikoolist ning Tallinna tehnikaülikoolist, teatas haridus- ja noorteameti esindaja. Konverents toimub inglise keeles ja seda kantakse üle virtuaalselt Worksup keskkonnas.

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) teadlased võtavad luubi alla tehisintellekti ja masinõppimise, andmeteaduse ja suurandmed, robotite-inimeste koostöö ja internetitööstuse protsessid, digipöörde ja elukestva õppe, tarkvara usaldusväärsuse, riistvara ja süsteemide turvalisuse ning ustavuse, tarkade asjade interneti ning küberkaitse. Lisaks tutvustatakse nende valdkondade koostöövõimalusi ettevõtetega.

Kahel päeval astuvad üles nii Pawel Sobocinski, Samuel Nascimiento Pagliarini, Rain Ottis, Merja Bauters, Arnis Paršovs, Jaan Aru, Ulrich Norbisrath ja Jaak Vilo kui ka paljud teised.

Konverentsi partnerid on Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, IT Akadeemia programmi koordineerija haridus- ja noorteamet ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles