Tehnikaülikooli tudengid saavad väärt praktikavõimaluse Pipedrive'is

PM Haridusportaal
Copy
Pipedrive’i kontor.
Pipedrive’i kontor. Foto: Helis Hämarsalu/Pipedrive

Sel nädalal alustasid esimesed kuus Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) äriinfotehnoloogia eriala tudengit 20-nädalast praktikat Eesti päritolu müügijuhtimise tarkvara ettevõttes Pipedrive.

Praktika eesmärk on kinnistada ülikoolis õpitud teoreetilisi teadmisi ja saada esimene erialane töökogemus ettevõtte jaoks olulistes arendusprojektides.

TalTechi äriinfotehnoloogia eriala programmijuhi Gunnar Piho sõnul on TalTech oma tudengitele töökohapõhist õpet pakkunud juba neli aastat. «Koostöös Pipedrive’iga anname üliõpilastele võimaluse saada kogemusi globaalse ettevõtte tippspetsialistidelt siinsamas Eestis ning luua kontakt võimaliku tulevase tööandjaga,» sõnas Piho. «Kevadest loodame koostöös Hollandi Eindhoveni tehnikaülikooli ning sealsete ettevõtetega laiendada praktikaprogrammi ka Eestist välja.»

Pipedrive’i arendajate juhi ning tudengite mentori Fernando Caldera sõnul on praktikaprogramm vastastikku kasulik. «Ülikoolist saavad tudengid head teoreetilised teadmised, Pipedrive’is on neil võimalus panustada ettevõtte arengusse, olla toeks meie meeskonnale ja saada esimene töökogemus,» sõnas Caldera.

Pipedrive’i praktikaprogrammis osaleva kolmanda kursuse tudengi Mariliis Sinivee kinnitusel otsis ta töökogemusele võimalikult lähedast arenduspraktikat. Lisaks koodikirjutamisele ja arendusprotsessides osalemisele tahab ta Pipedrive’is kogeda, kuidas toimib meeskonnatöö ja suhtlus teiste tiimiliikmetega.

Tudeng Aleksei Kadeikini hinnangul lubab praktika Pipedrive’is näha ettevõtte telgitaguseid ning astuda tehnoloogiamaailmas esimesi samme. Lisaks Siniveele ja Kadeikinile ammutavad Pipedrive’i Tallinna kontoris kogemusi Annabel Matkur, Reia Rõõmus, Lii Saluvere ja Sergei Vassiljev.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Pipedrive’i müügitööriistu kasutab üle 95 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Berliinis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab üle 800 inimese.

Tallinna Tehnikaülikool on Eesti tehnika- ja IT-teaduse ning -hariduse liider, kes annab kõrgharidust kõigil astmetel inseneri- ja tehnikateadustes, infotehnoloogias, majanduses, loodusteadustes ja merenduses. Rohkem kui 10 000 üliõpilasest 13 protsenti on pärit 99 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles