Gümnaasiumiõpilasi oodatakse Eesti tulevikuteemadel kaasa rääkima

BNS
Copy
7. 12. klasside noori oodatakse kaasa rääkima Eesti pikaajalises strateegias «Eesti 2035». Fotol Viljandi riigigümnaasiumi õpilased.
7. 12. klasside noori oodatakse kaasa rääkima Eesti pikaajalises strateegias «Eesti 2035». Fotol Viljandi riigigümnaasiumi õpilased. Foto: Margus Haav

Riigikantselei ootab esmaspäevast 14. novembrini 7.- 12.klasside noori arvamusrännakul põhinevas interaktiivses koolitunnis kaasa rääkima Eesti pikaajalises strateegias «Eesti 2035».

«Arvamusrännakul osaledes on võimalik teha ettepanekuid enda elukeskkonda puudutavates küsimustes, osaleda võivad nii klassid, koolid, aga ka sõpruskonnad,» selgitas riigikantselei strateegiadirektori asetäitja Eili Lepik «Ootame noorte mõtteid ja ettepanekuid suure huviga ja tähelepanuta need ei jää – kogume kõik ettepanekud kokku ja esitame need otsustajatele,» lisas Lepik.

Arvamusrännak on alates 7. klassi noortele mõeldud veebimängule tuginev arutelulahendus, mis aitab koguda mõtteid, millisena näevad noored elukeskkonda Eestis täna ja millisena nad soovivad seda kogeda tulevikus. Loodud metoodika annab ühtlasi ka koolidele võimaluse mitmekesistada õppetööd ning toetada õpetajaid ühiskonnakorralduse küsimuste arutamisel noortega.

Koos Tagasi kooli! meeskonnaga korraldatakse ka kaks e-tundi. Need toimuvad pühapäeval ja 9. novembril kell 11 ning osaleda on võimalik Tagasi kooli! Facebookilehe kaudu.

Riigikantselei ootab kõiki koolitundides, aga miks mitte ka iseseisvalt arvamusrännakul osalenutel tekkinud ettepanekuid ja ideid.

Noorte esitatud ettepanekuid tutvustatakse ka avalikkusele andes kõikidele võimaluse valida, millised esitatud ideedest on kõige olulisemad Eesti tulevikku silmas pidades.

«Eesti 2035» on riigi pikaajaline arengustrateegia, mis seab Eestile peamised sihid ning toob välja vajalikud muutused. Arvamusrännaku eestvedajaks on riigikantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles