Uute üliõpilaste vastuvõtt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide erialale

PM Haridusportaal
Copy
Õppetööd juhib kaasaegsete etenduskunstide juhtiv professor Jüri Nael.
Õppetööd juhib kaasaegsete etenduskunstide juhtiv professor Jüri Nael. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval algas üliõpilaste vastuvõtt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide erialale (CPPM). Vastuvõtuperiood kestab tuleva aasta 31. jaanuarinining vastuvõtukatsed toimuvad alates 7. märtsist kuni 15. aprillini üle maailma erinevates linnades: Tallinnas, Berliinis, Milanos, Londonis, Soulis ja Melbourne`is.

EMTA kaasaegsete etenduskunstide eriala magistritaseme õpe toimub inglise keeles. Õppetööd viivad läbi rahvusvaheliselt tunnustatud lavastajad, koreograafid, etenduskunstnikud ja kompaniid tervest maailmast: Anne Bogart USA-st, Olivier de Sagazan Prantsusmaalt, Juan Dominguez  Hispaaniast, Kim Coller Kanadast, Theodoros Terzoupoulos Kreekast, Guillaume Pige  Inglismaalt, Stacy Makishi Havailt, Tadashi Endo  Jaapanist, Fran Barbe Austraaliast. Õppetööd juhib kaasaegsete etenduskunstide juhtiv professor Jüri Nael.

Kaasaegsete etenduskunstide eriala on loodud usus, et noorte etenduskunstnike arengut toetavad eelkõige kohtumised inspireerivate kunstnikega ning võimalus kogeda lähedalt ja ausalt nende loomeprotsessi. Kandideerima on oodatud kõik etenduskunstnikud, kes soovivad end arendada ja ka ümber mõtestada või vaidlustada oma senist erialast praktikat. Ülemine vanusepiirang puudub ning uksed on eriti avatud neile, kel juba esineja ja loojana kogemus ette näidata.

2021. aasta kevadel lõpetas kaasaegsete etenduskunstide eriala esimene lend: 12 tudengit kaheksast riigis. Nende lõputöödest sündis rahvusvaheline etenduskunstide festival CPPM Manifestal, mis toimus maist juunini ja mille raames anti üle 70 etenduse erinevais paigus üle Tallinna.

2022. aastal võtab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide erialale vastu 18 uut üliõpilast. Lisainfo on leitav kaasaegsete etenduskunstide eriala veebilehel.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles