EKSPERT EETRIS ⟩ Tiina Tambaum: «Kas vanemaealised loovad tulevikku?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Järgmises Tallinna Ülikooli saatesarja «Ekspert eetris» saates räägime vanemaealiste kaasamisest nende panustamisel tulevikku. Külas on Tallinna Ülikooli värske doktor ja ühiskonnateaduste instituudi teadur Tiina Tambaum.

Meil on ühiskonnana nii makro-, meso- kui mikrotasandil vanemate inimeste suhtes patroneeriv hoiak ja käitumine. Me ei julge neilt muutust oodata. Püüame nende vajadusi välja mõelda ning pakkuda seda, mida me arvame, et nad ootavad. Uurijad on mugavad - uuritakse neid, keda kätte saadakse: aktiivseid, organiseerituid, uuritakse aktiivsete motivatsiooni, kirjeldatakse olukorda, aga ei arendata uusi vahendeid.

Probleem on vanemate inimeste vähene kaasamine teemadesse, mis praegu maailma raputavad - vanemaealised ei ole haridusprogrammide sihtgrupp ega muudatustele kaasaaitajad. Kuidas teha nii, et vanemaealised oleksid kaasatud ning saaksid tulevikku rohkem panustada? Sellest vestleme Tallinna Ülikooli värske doktori ja ühiskonnateaduste instituudi teaduri Tiina Tambaumiga.

Saatejuht on BFM-i lektor Mart Soonik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavad ja harivaid teemasid, olgu tegu tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidikaga. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega just praegu aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

Saatejuhid on Tallinna Ülikooli prorektor Katrin Saks, BFMi lektor Mart Soonik ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles