Saue vald koolide laussulgemist esialgu ei planeeri

BNS
Copy
Saue valla riigigümnaasium.
Saue valla riigigümnaasium. Foto: Herman-Erik Isop

Saue vald on suhelnud kõikide valla koolijuhtidega ja ühiselt leidnud, et hetkel koolide laussulgemine põhjendatud ei ole.

«Koolid on erineva suurusega ning situatsioon kooliti erinev. Olukorral hoitakse silma peal, vajadusel arutatakse iga kooliga konkreetsed sammud eraldi läbi. Et vältida peale vaheaega koolide üldist sulgemist, on oluline tagada, et nakatunud õpilased ja õpetajad püsiksid kodus. Usume, et olukorda aitab kontrolli all hoida tihedam testimine,» teatas vallavalitsus reedel.

Saue vald on omalt poolt taganud kiirtestid, mis on kõikides koolides kõikidele õpilastele jagamiseks olemas. Koolid on edastanud lastevanematele teate, kuidas testid kätte saada ja palve pärast vaheaega kooli tulles lapsi eelnevalt testida. «See on vabatahtlik, testi tulemust ei pea kooli tulles ette näitama, aga loodame, et pered tunnetavad selle vajadust ja ei pea testi tegemist liialt tülikaks,» avaldas vald lootust.

Saue valla eesmärk on hoida koolid avatuna nii kaua kui võimalik. «Loodame, et vaktsineeritud inimeste osakaalu kasvu ning koolilaste ja õpetajate tihedama testimisega suudame selle eesmärgi saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles