Lastead saab kingituseks õppelauda, kus pidada päris loomi (2)

PM Haridusportaal
Copy
Ettevõtjate ja haridusinimeste koostöös valmiv õppelaut kolib virtuaalmaailmast tegelikkusse novembris.
Ettevõtjate ja haridusinimeste koostöös valmiv õppelaut kolib virtuaalmaailmast tegelikkusse novembris. Foto: Erakogu

Lõuna Eestis Hummulis asuv Sipsiku lasteaed saab kohalikult põllumajandusettevõttelt Hummuli Agrolt omapärase kingi: väliklassi, mis kujutab endast väikest õppelauta, koos sulgude ja võimalusega tutvuda päris loomadega.

Idee, mis tekkis tänavu talvel on nüüd teoks saama ja seda esialgselt kavandatust märksa suuremalt: Sipsiku õuele on kerkimas kolmest osast koosnev mitmekülgne maaeluteemaline väliklass, mille projekteerimiseks kaasati tunnustatud arhitekt Lauri Nõmme. Loodav väliklass on Eestis ainulaadse lahendusega ning loodud spetsiaalselt Sipsiku lasteaiale.

21. oktoobril kogunesid Hummuli Agro kontoris ettevõtte, Hummuli põhikooli ja lasteaia inimesed, et arutada loodava väliklassi eesmärke, sisustust ning kujunduselemente. Väliklassi ehitab Mapri Ehitus.

Väliklass koosneb kolmest osast: näidislaut koos sulgudega, kuhu saab mudilastele näitamiseks tuua loomi; õuesõppe klassiosa välistundide läbiviimiseks ning kasvuhoone, kus pisikesed aiandushuvilised saavad ise oma taimede eest hoolitseda. Sisustuse ja mööbli tegemisel löövad kaasa ka Hummuli põhikooli õpilased, kes plaanivad tööõpetuse tundides hakata meisterdama selle tarbeks pinke ja kaste.

Põnevaid tunde ja arendavaid tegevusi saavad õppeklassis läbi viia ka teised Tõrva valla lasteaiad, koolid ning soovi korral ka kaugemad lasteasutused. Väliõppeklassi avamine on planeeritud novembri teise poolde, kui piirangud seda võimaldavad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles