Kuressaare ametikool jäädvustab oma inimesed, aja ja lood filmile

BNS
Copy
Kuressaare ametikool
Kuressaare ametikool Foto: Kuvatõmmis

Kuressaare ametikool võtab läheneva 100. sünnipäeva tähistamiseks filmile kümnete kooliga seotud inimeste lood, kirjutab Saarte Hääl.

Filmiprojekti üks eestvedajaid Maila Juns-Veldre ütles Saarte Häälele, et tegu on omamoodi ajalooürikuga, mis valmib kooli juubeliks ja mille klippe saab kasutada tuleval aastal sünnipäevaüritustel ning erinevatel esitlustel.

Praeguse plaani järgi salvestatakse intervjuud enam kui kolmekümne kooliga seotud inimesega. Nende hulgas on staažikaid õpetajaid, emeriitõpetajaid ja kooli nõukogu liikmeid.

«Kõik salvestatud persoonilood jäävad sellises carte blanche võtmes täismahus alles. Kas sellest sünnib ka mingi järgmine tulem, on pigem juba järgmise õppeaasta küsimus,» ütles võtetel intervjueerija tööd tegev ametikooli direktor Neeme Rand.

Filmiprojekti idee panid kokku Astra Mõistlik, Neeme Rand ja Elisa Aavik, tööd juhendavad Harry Kõrvits, Valmar Voolaid ja Mariliis Siigart.

Videomaterjali ülesvõtmiseks taotleti ka toetusraha, aga kuna seda ei saadud, siis viiakse projekt ellu kooli õppeprogrammi raames.

Projektiga on praegu seotud neljanda kursuse stilistid ja liikuva graafika kujundajad, samuti kolmanda kursuse liikuva graafika kujundajate täiskasvanute õpperühm.

«Valmis saame materjali ilmselt kevadeks, siis jätkavad tööga kolmanda kursuse täiskasvanute õpperühma liikuva graafika kujundajad, kellega liituvad teise kursuse stilistid ja liikuva graafika kujundajad,» rääkis Juns-Veldre.

Ta märkis, et õpilased on kaasatud filmiprojekti kõikidel tasanditel, kuni otsustamiseni välja. «Nad saavad väga professionaalse kogemuse. Tööprotsess ja töövahendid on täpselt sellised nagu päris stuudios,» lausus Maila Juns-Veldre.

Ta lisas, et ametikool on soetanud suurepärase valgustehnika, samuti kaamerad, mingil ajal peaks kohale jõudma ka uus optika.

Stuudiokomplekti on plaanis hankida ka kaamerate liigutamiseks vajalikud relsid ja monitor, mida saab kasutada välitingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles