Koolijuhid ootavad selgeid sõnumeid õppe korraldamise kohta (5)

BNS
Copy
Jõgeva põhikool.
Jõgeva põhikool. Foto: Jõgeva vallavalitsus

Jõgeva põhikooli direktori Kuuno Lille sõnul oodatakse distantsõppele mineku osas riiklikult kinnitatud otsust, kirjutab Vooremaa.

«Tahame näha mustvalgel haridusministeeriumi vastavaid juhiseid ja valla otsust. Ega rohkem ei oskagi kommenteerida. Olukord on äärmiselt segane.»

Kiirtestid peaksid haridus- ja teadusminister Liina Kersna kinnitusel esmaspäevaks koolidesse jõudma. Lille ei kujuta siiski ette, kuidas hakatakse hommikuti testima kooli tulevaid lapsi. «Kes hakkavad testimist läbi viima? Peab olema tagatud hajutatus. Siiani andis loa lapsevanem, aga edasi? Nii palju on vastamata küsimusi,» arutles koolijuht.

Õpilaste distantsõppele saatmine jätab suured lüngad. «Iga puudutud päev on kahju. Sellel õppeaastal isegi suurem kui mullu. Kas distantsõpe raiub kõik viiruseahelad läbi, kaheldav. Mind häirib see, et kõik otsused tulevad viimasel minutil. Sisuliselt oleme katastroofi piiril, aga õiget retsepti ei ole. Enne vaheaega läks meil olukord paremaks. Mul ei ole kõiki andmeid, need on terviseametil. Nakatumine õpilaste hulgas kahanes,» rääkis Kuuno Lille.

Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Priit Põdra märkis Vooremaale, et hetkel tulebki oodata.«„Tahame selgust. Ministeerium hakkab valitsuse otsuse järel juhiseid koostama nüüd. Varasem praktika on näidanud, et nendega saadakse reede õhtuks valmis. Oleme ikkagi optimistid, gümnaasiumi osa jätkab õppetööd. Kooliperele on saadetud teade, et kuus õpilast ja kaks õpetajat on viirusega nakatunud,» kommenteeris olukorda gümnaasiumi direktor.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles