Koolidele kiirtestide ostmiseks kulub 7,5 miljonit

PM Haridusportaal
Copy
Kiirtestid, pilt on illustreeriv.
Kiirtestid, pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Valitsus otsustas eraldada oma reservist 7,5 miljonit eurot, et haridus- ja teadusministeerium saaks osta koolide jaoks kiirteste.

Haridus- ja teadusministeerium kavandab alates 1. novembrist koolides kaks kuni kolm korda nädalas 1.-12. klassi õpilaste ja õpetajate kiirtestimist.

Ministeerium ei kavanda pärast koolivaheaega koolide distantsõppele suunamist ning soovitab praegu toimuvat piirkondlikku lähenemist, mis tähendab, et kui piirkonnas on üldised nakatumisnäitajad väga kõrged ja koolis on palju haigestunuid, on võimalik minna üle lühiajalisele distantsõppele.

«Neid klasse, kus vaktsineerituid on palju, ei tohiks distantsõppele saata. Kui siiski on vajalik distantsõpet rakendada, tuleks seda aega kasutada nii õpilaste kui ka õpetajate vaktsineerimiseks, et koolikeskkond oleks võimalikult turvaline ja kontaktõpe saaks jätkuda,» ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna. «Näeme, et kui koolipere vaktsineeritus on kõrge, siis seal ei ole massilist nakatumist,» lisas ta.

Kiirtestimise kõrval hakkab 1. novembrist koolides kehtima uus lihtsustatud karantiinikord.

Vaktsineerimata ja koroonat viimase kuue kuu jooksul mittepõdenud lähikontaktsed õpilased nii koolis, huvitegevuses kui ka noorsootööasutuses peavad jääma kohe koju ja tegema PCR-testi.

Test tuleb teha alates 4. päevast pärast lähikontakti Covid-19 positiivse testitulemuse saanud inimesega. Õpilane peab olema kodus kuni testi vastuse saamiseni.

Vaktsineeritud haigustunnusteta õpilased ei pea testima ega jääma lähikontaktsena karantiini.

Kuna nakkuse leviku oht on väga kõrge, soovitab ministeerium õpetajatel kanda maske ja ka õpilastel tuleks õppehoone üldkasutatavates ruumides maski kanda. Ka soovitab ministeerium planeerida tegevusi õues, hajutada söögivahetundide toimumisaegu ja õppetundide algust ning võimalusel võtta kasutusele koduklasside süsteem.

Ministeerium saadab õppeasutustele ka täpsustatud juhise õppetöö läbiviimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles