Algas tüdrukutele mõeldud ettevõtlusprogrammi Be the Future teine programmitsükkel

PM Haridusportaal
Copy
Be the Future tutvustab 15-18-aastastele tüdrukutele  ettevõtlust kui üht karjäärivõimalust.
Be the Future tutvustab 15-18-aastastele tüdrukutele ettevõtlust kui üht karjäärivõimalust. Foto: Kaimar Tauri Tamm

Tartus toimus ettevõtlusprojekti Be the Future teise programmitsükli avaüritus. Be the Future pakub 15-18-aastastele Eesti, Läti ja Rootsi tüdrukutele 6-kuulist programmi, mille eesmärgiks on tutvustada ettevõtlust kui üht karjääri valiku võimalust.

Projekt on sündinud Tartu Loomemajanduskeskuse, Green and Smart Technology Cluster ja Emax Sweden Economic Association koostööna. 

Teist tsüklit alustati 22.-24. oktoobril Garage48 ideehäkatoniga Spark Demos, mille raames aidati koostöös mentoritega osalejatel leida idee ja rahvusvaheline tiim, läbi mõelda oma ärimudel ning koostada tegevusplaan. Kokku osales üritusel 85 tüdrukut, kellest 27 olid eestlased, 25 lätlased ning 33 rootslased. Esitati 32 ideed, millest 18 leidsid endale tiimid. Tüdrukuid nõustasid terve ürituse vältel üheksa rahvusvahelist mentorit. Be the Future avaürituse mentoriteks olid Mia Carlén STARTcentrumist, Green Tech Clusteri projektikoordinaator Anete Grundberga, Karin Sepp Tartu Loomemajanduskeskusest, IU/UC disainer ning Mental Pini asutaja Mariin Petoffer, iLLIMORi brändi looja Liis Tiisvelt, Emaxi projektijuht Johanna Österling, Amooi asutaja Felica Gillberg, Hanna-Liis Remmelg Tartu Teaduspargist ja TalTechi startup keskuse juht Kaisa Hansen.

Ürituse esimesel päeval, 22. oktoobril esinesid noortele inspiratsioonikõnelejad Merit Valdsalu, Anda Penka, Liza Erikkson ja Clara Lidman ning kõigil osalejatel oli võimalik oma äriideid esitleda. Teisel päeval anti tüdrukutele ülevaade Business Model Canvas’est, mille abil hakkasid tiimid läbi mõtlema oma ideid, ning tiimidele hakati õpetama, kuidas oma äriideed esitleda klassikalise 3-minutilise pitchi abil. Kolmandal päeval harjutati esitlusi ning toimus lõpupitchimine.

«Usun, et tänu projektile on Eesti gümnaasiumite koolitüdrukud saanud ainulaadse kogemuse oma kaubamärgi loomisel ja arendamisel rahvusvahelises meeskonnas. Need oskused aitavad neil kindlasti tulevikus oma äriideid ellu viia,» kommenteeris projekti olulisust Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi majandus- ja ettevõtlusõppe õpetaja Pavel Kuznetsov.

Programm jätkub igakuiste konsultatsioonide ja online meet-up’idega ning lõpuüritus toimub tuleval aastal 31. märtsist - 3. aprillini Rootsis. Programmi lõpus valitakse välja kaks tiimi, kellele korraldatakse õppereis Berliini järgmise aasta juunis.

Projekti Be the Future kolmas programmitsükkel algab 2022. aasta veebruaris ning lõpeb augustis. Avaldusi hakatakse vastu võtma 2021. aasta lõpus.

Programmi info   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles