TalTechi Virumaa kolledžis alustab taas tegevust rahva kolledž

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž.
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž. Foto: Meelis Meilbaum

Pooleteiseaastase pausi järel toimub laupäeval taas Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledži juures rahva kolledži loeng õpihimulistele täiskasvanutele.

Seekordsel Virumaa rahva kolledži kohtumisel räägib giid, kirjanik ja jutuvestja Ena Mets oma lugusid loodusest. Kohtumised hakkavad toimuma kord kuus laupäeviti. Räägitakse tervislikust toitumisest, prügi sorteerimisest, ravimtaimedest ja digikirjaoskusest. Osalejad saavad meisterdada polümeersavist jõulukaunistusi ning luua piimast plasti. Rahatarkusest on lubanud tulla rääkima justiitsminister Maris Lauri.

Alates sellest aastast tegutsetakse Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli koosseisus. Rahva kolledži kohtumisel saavad osaleda vaid need inimesed, kes on vaktsineeritud või omavad tõendit hiljuti Covid-19 läbipõdemise kohta. Osalemistasu on kaks eurot.

Virumaa rahva kolledž alustas oma tegevust 2013. aastal haridus- ja teadusministeeriumi toetatud Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži projektina ning alates 2016. aasta sügisest tegutseb Virumaa rahva kolledž vabatahtlikkuse alusel. Aastate jooksul on rahva kolledži tegevustes osalenud mitusada nii eesti kui vene emakeelega õppurit. Aktiivseid osalejaid on olnud varem 80 ringis, suur osa neist on liikmed juba esimesest loengust alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles