TalTech paneb õpilased koolivaheajal meisterdama

PM Haridusportaal
Copy
Teaduskastid
Teaduskastid Foto: Küllike Kullerkupp

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledž korraldab põhikooli õpilastele 25.-29. oktoobril teaduslaagri, kus õpilased saavad etteantud asjadest mitmesuguseid esemeid meisterdada.

Sarnaselt eelmistele koolivaheaegadele saadetakse kasti sees viis tegevusülesannet vahendite ja tööjuhenditega lastele koju. Lastel tuleb sel korral meisterdada aerodünaamiline ja hüdrauriline auto, ehitada kellamehhanismi, teha piimapulbrist plastikut, panna suvi purki ja ehitada kummituste kodu. Tegevuste juhendajad on koostanud kõikide ülesannete videojuhendid. Lisaülesandena tuleb lastel harjutada ettevõtjaks olemist.

«Teaduskastide populaarsus on tõestus sellest, et lapsed tunnevad inseneeria, tehnika ja täppisteaduste vastu huvi. «Kastiga koju on võimaldanud Virumaa kolledžil kaasata palju rohkem lapsi tegevustesse, pakkudes uusi teadmisi mänguliselt ja põnevalt kogu Virumaal. Lisaks lastele saavad tegevustes nii osa ka terve pere. Tagasiside on andnud meile kinnitust, et see on väga vajalik projekt,» selgitas Virumaa kolledži koolikoostöö koordinaator Küllike Kullerkupp.

Teaduslaagri kaks rühma täitusid kahe tunniga. Osalejaid on laagris Sillamäelt, Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Mäetaguselt, Iisakust ja Toilast.

Tehnikaülikooli Virumaa kolledž on korraldanud kooliõpilastele teaduslaagreid juba aastast 2011. 2012. aastal pälvis kolledž tunnustuse «Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija 2012». Teaduslaagrite läbiviimist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt programmi «Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projekti "Ida-Virumaa PATEE 2019-2023» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles