Koolikolletes nakatunud laste arv kasvas mõne päevaga 30 protsenti

Agnes Korv
, Haridusportaali toimetaja
Copy
Haigestumine koolides kasvab. Foto on illustreeriv.
Haigestumine koolides kasvab. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kui möödunud nädala neljapäeval rääkis haridus- ja teadusminister Liina Kersna, et koolikolletes koroonaviirusesse nakatunud laste arv hakkab lähenema tuhandele, siis nädala lõpuks ehk mõne päevaga oli nende arv kasvanud pea 30 protsenti.

14. oktoobril edastatud andmetel oli COVID-i nakkuskoldeid koolides 93, 17. oktoobriks oli neid aga 103. Koolikolletes nakatunud laste arv kasvas aga vastavalt 937-lt 1268-ni, edastas haridus- ja teadusministeerium. 

Veelgi hullem kasv on täiskasvanute hulgas. Koolikolletes nakatunud täiskasvanuid oli 14. oktoobril edastatud andmete järgi 185, nädala lõpuks aga koguni 269.

Kuigi nakatumine on koolides erakordselt hoogne, kulgeb koolipere vaktsineerimine visalt. Nimelt rääkis haridusminister 14. oktoobril, et 12-15-aastastest lastest oli siis vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 45,5 protsenti ning 16-17-aastastest 60,8 protsenti, siis kolm päeva hiljem olid need näitajad vastavalt 45,7 ja jätkuvalt 60,8.

Vähemalt ühe doosiga on vaktsineeritud 81 protsenti haridustöötajatest, kelle hulgas on töötajad lasteaedadest, üldhariduskoolidest, kutsekoolidest, ülikoolidest ja huvikoolidest.

COVID murrab ka Tallinna koole

Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaatori Ester Öpiku sõnul oli haigestunud õpilasi Tallinnas oktoobri esimesel nädalal 222, teisel nädalal juba 291, ning paraku on oodata, et see number jätkad kerkimist.

Haigusjuhtumitega klasse oli oktoobri laguses 161 ning kuu teisel nädalal juba 203. Õpetajaid haigestus oktoobri avanädalal 51, aga teisel nädalal juba 73. Isolatsioonis oli vastavalt 26 ja 54 õpetajat.

Koolide nakkuskoldeid on pealinnas praeguseks 46, samas kui nädal tagasi oli neid veel 37. «Iga nädal liigume 10 või suurema sammuga ülespoole,» ütles Öpik.

Tema sõnul tuleb järgida oma tervist, haigustunnustega tuleb koju jääda ning võimalusel tuleb lasta end vaktsineerida. Ühtlasi on käima läinud tõhustusdooside süstimine õpetajatele ning pealinna munitsipaalkoolidest on end selleks kirja pannud juba üle 1200 õpetaja.

«Püüame teha nii, et kõik, kellel on vaja, saaksid juba koolivaheaja jooksul tõhustusdoosi kätte,» lisas Öpik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles