Hariduse innovatsiooni tulevikutegijad pakkusid nutikaid viise kõneravist keeleõppeni

PM Haridusportaal
Copy

EdTech Estonia häkatonil selgusid parimad hariduse innovatsiooni tulevikutegijad, kes pakkusid uudseid võimalusi kõneraviks ning mõtestatumaks ja personaalsemaks õppimiseks nii võõrkeelte kui rahatarkuse ja digioskuste omandamisel. 

15.-17  oktoobrini toimus Eesti haridusinnovatsiooni ettevõtteid esindava EdTech Estonia eestvedamisel häkaton, mille eesmärk oli innustada potentsiaalseid tuleviku hariduse kujundajaid lennukalt mõtlema ja hariduse arendamise valdkonnas üldiselt iduettevõtlust edendada.

Seekordsest 48 tundi väldanud hariduse innovatsiooni häkatonist võttis osa 44 tiimi ja kokku 152 inimest 41 erinevast riigist. Nädalavahetuse jooksul toimunud töötubade ja esitlusvoorude järel valis oma lemmikud välja häki toetajate esindajatest koosnev žürii. Väljavalituteks osutusid läbi mängu rahatarkust õpetav Moneygame; personaliseeritud digiõppe platvorm lastele ja noortele NoVa; ABC, mis on võtnud oma ülesandeks luua eesmärgipõhise koolisüsteemi; laste kõneravi lahenduste kallal töötavad SpeakTX ja SpeakFix; investeerimisõppe platvorm Evervest; keeleõpet efektiivistav iSpeak ja FirstLesson, mis keskendub digioskuste õpetamisele vanemaealistele.

Lisaks kuulus häkatoni juurde sel aastal ka kolm kuud kestev mentorlusprogramm häki mentorite lemmikutele. «Programm on mõeldud mentorite silmis kõige potentsiaalikamatele tiimidele oma ideede arendusega intensiivselt edasi liikumiseks,» kommenteeris programmi loomist häkatoni peakorraldaja Maria Rahamägi. Paljutõotavad tiimid valitakse välja käesoleva nädala jooksul.

Haridus- ja noorteameti innovatsiooni- ja koostööosakonna projektijuht Aivar Hiio sõnul on riigi huvi näha Eestit hariduse innovatsiooni eestvedajana maailmas ja täpselt selles suunas EdTech Estonia sammub. «Võime kas toetada lahenduste loomist kohapeal või oodata, et meie haridusasutustes võetakse kasutusele välismaised haridustehnoloogilised lahendused. Meie soov on näha Eestit aga haridusinnovatsiooni liidrina ja motiveerida loovate lahendustega turule tulevaid meeskondi,» sõnas Hiio.

Haridustehnoloogia häkaton toimus online-sündmusena ja oli suunatud osalejatele nii Eestist kui lähiriikidest: Selle toimumist toetasid ja auhinna fondi suuruses 18 400 eurot panid välja haridus- ja noorteamet, Tallinna haridusamet, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium, Tallinna tehnikaülikool, Bolt, Telia, Eesti Energia, LHV Pank ja Lingvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles