IT Akadeemia toetab kõrgkoolides e-õppe edendamist üle 200 000 euroga

PM Haridusportaal
Copy
IT Akadeemia
IT Akadeemia Foto: IT Akadeemia

Selgusid IT Akadeemia programmi e-õppe arendusprojektide taotlusvooru tulemuse, mis toovad kõrgkoolides e-õppe edendamiseks enam kui 200 000 eurot.

Haridus- ja noorteameti IT Akadeemia programmist rahastatakse kõrgkoolide uuenduslikke tegevusi, mille tulemusena tõuseb koolides erialaspetsiifilise info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) hariduse kvaliteet ning paraneb üliõpilaste digipädevus. E-õppe taotlusvoor on suunatud digitaalse õppevara loomise ja edasiarendamisega seotud tegevustele. Taotlusvoorust toetatakse lühiajalisi projekte kestvusega kuni 12 kuud.

IT Akadeemia programmi nõuniku Indrek Otsa sõnul on rõõmustav, et sel korral on toetuse saajate hulgas esindatud lisaks ülikoolidele ka rakenduskõrgkoolid. «Sel korral on enamik toetust saanud projektidest otsese rakendusliku väljundiga, hõlmates näiteks mootorsõiduki konstrueerimist ja tööstusprotsesside modelleerimist reaalajas,» lisas ta.

Arendusprojektide taotlusi hindas ekspertkogu, kuhu kuuluvad ettevõtete, Kutsekoja, Eesti Teadusagentuuri, haridus- ja noorteameti ning ministeeriumide esindajad.

Taotlusvooru laekunud 11 projektist otsustas ekspertkogu rahastada viit projekti kolmest kõrgkoolist: Tallinna Tehnikakõrgkooli VebRa ehk veebirakenduste loomise põhitõed mitte-IKT erialadele ja mootorsõiduki konstrueerimise projektõppe MOOC kursuse loomine; Tallinna Tehnikaülikooli e-õppe arendus elektroonsete mõõtmistega seotud ainete paindõppeks inseneerias ja reaalajas töötavate digitaalsete treeningseadmete loomine tööstusprotsesside modelleerimiseks ja jälgimiseks; Tartu Ülikooli füüsikaalaste digipädevuste arendamine ja e-õppevara loomine täppisteadustes.

IT Akadeemia programmi arendusprojektide laiem eesmärk on tõsta kõrgkoolides erialaspetsiifilise IKT hariduse kvaliteeti, suurendada Eesti kõrghariduse efektiivsust ja kvaliteeti ning üliõpilaste digipädevust.

IT Akadeemia on Eesti riigi, ülikoolide, kutsekoolide ja IKT ettevõtete koostööprogramm, mida juhib haridus- ja noorteamet. Arendusprojektide toetusmeede on IT Akadeemia programmis alates 2015. aastast. IT Akadeemia programmi finantseerib haridus- ja teadusministeerium riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles