Andekate Noorte Energiafond toetab Ida-Virumaa teadushuvilisi

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on teadushuviliste noorte toetamine nende tulevikupotentsiaalile võimaluse andmine.
Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on teadushuviliste noorte toetamine nende tulevikupotentsiaalile võimaluse andmine. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Andekate Noorte Energiafond ootab taotlusi Ida-Virumaa noortelt, kes soovivad saada rahalist toetust enesearendamiseks ja huvitegevuseks.

Eesti Energia ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu (IVOL) loodud ühisfondi taotlusvoor jääb avatuks kuni 15. novembrini ning toetused jagatakse välja detsembris.

Andekate Noorte Energiafondist saavad toetust taotleda 7–19-aastased idavirulased huvitegevuse arendamiseks. Eeskätt toetatakse fondist huvi teaduse vastu. Toetust võib saada olümpiaadidel, konkurssidel ja võistlustel osalemiseks, teaduse- ja tehnikaalaste teadmiste arendamiseks ning huvialaga seotud vahendite soetamiseks. Taotluse saab esitada nooruk ise, tema vanem, õpetaja või huviringi juht.

«Toetame noori hariduse ja teadmiste omandamisel ning oma unistuste elluviimisel. Usume, et meie tulevik on haritud ja nutikate noorte kätes. Tänapäeva tehnoloogiamaailm muutub kiiresti ja fookus on keskkonnateemadel. Ka meie otsime lahendusi ja teeme koostööd teadlastega, et jõuaksime oma CO2 heitmetega nullini,» sõnas Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo. «Noorte uudishimu uute ja põnevate avastuste vastu on edasiviiv jõud. Mida rohkem meil õnnestub lastele anda võimalusi ja näidata maailma erinevaid tahke ning mida suuremaks kasvab noorte teadmiste pagas ja enesekindlus, seda lihtsam on neil tulevikus teha oma erialavalik ning tunda rõõmu ja kasu oma tegevusest,» lisas Pajo.

Tänavu leiab aset ühisfondi 15. taotlusvoor. Andekate noorte energiafond alustas oma tegevust 2013. aastal ning selle aja jooksul on fond toetanud ligi 350 noort idavirulast.

«Maakonnas toimunud konkursid, võistlused ja olümpiaadid on kinnitanud, et kohalikel noortel on palju potentsiaali läbi lüüa ja seda mitte ainult kohalikul tasandil. Usun, et antav panus toetuse kaudu aitab noortel püstitatud eesmärgi poole liikuda. Meie lootus on, et tulevikus panustavad noored saadud teadmised ja oskused ka enda maakonna arengusse, sest aina tihedamini ütlevad kohalikud ettevõtjad, et tööturg vajab hädasti automaatika-, füüsika-, keemiavaldkonna spetsialiste,» ütles IVOLi juhatuse esimees Eve East.

Taotlusankeet ja täpsemad osalemistingimused on kättesaadavad siin. Taotluse palume esitada hiljemalt 15. novembriks. Andekate Noorte Energiafond jagab toetusi detsembri lõpus.

Igal aastal jagab energiafond Ida-Virumaa noorte huvitegevuse toetuseks 9000 eurot, millest 5000 eurot on Eesti Energia panus teadus- ja haridusvaldkonna projektideks ning 4000 eurot Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu panus muuks huvitegevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles