Pirita majandusgümnaasiumi juurdeehitus valmib aasta lõpuks

PM Haridusportaal
Copy
Tellingutes Pirita Majandusgümnaasium.
Tellingutes Pirita Majandusgümnaasium. Foto: Tallinna linnavalitsus

Pirita majandusgümnaasiumi (PMG) laienduse esimene etapp läheb maksma 2,4 miljonit eurot ja see valmib linnaosa juhtide kinnitusel aasta lõpuks. Laienduse teine etapp on plaanitud järgmiseks aastaks ja selle maksumus on 4,5-5 miljonit eurot. 

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on viimastel nädalatel sotsiaalmeedias levitatud PMG juurdeehituse kohta ebatäpset infot, mis tekitab nördimust nii kooliperes, lastevanemate kui ka ehitusega seotud ametkondades. «Töö Pirita majandusgümnaasiumi laiendamisel käib täie hooga, ehitajad töötavad ka nädalavahetustel. PMG juurdeehitus valmib aasta lõpuks,» ütles linnaosavanem. «Nagu vanemaid ehitisi remontides ja renoveerides sageli ilmneb, võib tööde käigus tulla ootamatusi. PMG ehitustöödel selgus, et hoones, kus tehakse juurdeehitust, on katusepaneelide läbivajumine. Seetõttu tekkis vajadus hoone konstruktsioone tugevdada, mida tehti täiendava monolitiseerimise ja armatuuri lisamisega. Kandevõimet lisati hoonele, kuhu ehitatakse peale üks korrus. Selle töö tõttu on pikenenud ka juurdeehituse valmimise tähtaeg aasta lõpuni. Lisatööd koos projekteerimisega maksavad 150 000 eurot,» selgitas Liinat.

Pirita majandusgümnaasiumi kooliperele on linnavõimu kinnitusel tagatud ehitustööde ajaks  täielik ohutus ja turvalisus. «Hoonetes, kus ehitustööd ei toimu, on koolitöö korraldamine ohutu. Ehitustsoon on piiratud vastavalt nõuetele ja sinna kõrvalised isikud ei pääse,» viitas linnaosavanem.

Ehitustöödega kaasnevate ebamugavuste tõttu peab osa õpilasi käima praegu koolis õhtuses vahetuses. «See on ajutine lahendus ehitustööde ajaks. Palume mõistvat suhtumist ajutiste ebamugavuste pärast. Suur tänu kogu kooliperele ja lastevanematele,» ütles Liinat.

Kogu Pirita majandusgümnaasiumi laiendus valmib kahes etapis: esimeses etapis tehakse töid 2,4 miljoni euro eest ja  teises etapis 4,5-5 miljoni euro eest.  Juurdeehituse teine etapp on kavas 2022. aastal. Raha selleks on planeeritud Tallinna järgmise aasta eelarves. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles