Õpetajate päeval asutati Eesti Andragoogide Liit

PM Haridusportaal
Copy
Vastloodud liitu valiti juhtima Aasta koolitaja 2021 Riina Kütt.
Vastloodud liitu valiti juhtima Aasta koolitaja 2021 Riina Kütt. Foto: Elmo Riig

Tänavusel õpetajate päeval, 5. oktoobril asutati haridusvaldkonna inimesi koondav MTÜ Eesti Andragoogide Liit (EAL).

Liidu loomise mõte tekkis augusti alguses peetud andragoogide esimeses suvekoolis Tallinna lähistel Kuke talus, mille korraldasid Tallinna Ülikooli andragoogika eriala teise kursuse üliõpilased. Kahepäevane kogukonda liitev koosviibimine andis tugeva tõuke liidu loomisele, millega sooviti ühendada akadeemilised teadmised täiskasvanuharidusest, ühiskonna vajadus dialoogi ja sidususe järele ning täiskasvanu õpitee kujundamise ja heaolu toetamine.

Liidul on 16 asutajaliiget, sealhulgas Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi elukestva ja mitteformaalõppe õppesuuna õppejõud Larissa Jõgi, Halliki Põlda, Katrin Karu, aga ka Eesti Haridustehnoloogide Liidu esimees Diana Veskimägi, aasta koolitaja 2021 Riina Kütt ja paljud teised tegevandragoogid.

Liidu juhatusse kuuluvad Andrea Annus, Kaire Povilaitis, Lisete Tammeveski, Ülle Mugu ja juhatuse esimehena Riina Kütt.

Liidu põhikirjaline eesmärk on kaasa aidata andragoogiliste põhimõtete levikule Eestis ning osaleda ühiskonda, elukestvat õpet ja täiskasvanuharidust edendavates protsessides.

Liiduga oodatakse liituma akadeemilise haridusega või seda omandavaid andragoogika erialaga seotud inimesi, kelle tegevuseks on täiskasvanute arengu ja hariduse kujundamine ja toetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles